CSWU
MENU
starwars
FB

8 věcí, na které se můžeme těšit ve zbytku 3. řady Povstalců

05. 01. 2017 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Včera byl zveřejněn trailer na druhou polovinu třetí sezóny seriálu Star Wars Povstalci. A tak jako minulý rok opět vyvolat pořádný rozruch, protože je v něm vidět pěkná řádka (pro seriál) zcela nových postav, které jsou však fanouškům Star Wars dobře známy. Na co se tedy v druhé polovině aktuální sezóny můžeme těšit?

POZOR, NÁSLEDUJÍCÍ TEXT OBSAHUJE SPOILERY K PRVNÍ POLOVINĚ 3. ŘADY POVSTALCŮ.

1)      Saw Gerrera – Ano, seriál Povstalci už tohoto povstaleckého extrémistu a jeho partyzány (mající původ v seriálu Klonové války) jednou zmiňoval, ale teprve nyní po premiéře Rogue One jej uvidíme v chronologicky předcházejících příbězích. Bude Saw spíše pověstnou štikou v rybníce, nebo povstalcům v něčem přece jen pomůže? Zjistíme již v nejbližších dílech odehrávajících se na Impériem sterilizované planetě Geonosis.

2)       Thrawnova past sklapne – První polovina třetí sezóny nám velkoadmirála Thrawna (i přes ukázky jeho nesporné geniality a několik uštědřených šrámů rebelům) předvedla spíše v pasivním módu, a vyčkávajícího, plánujícího. To je plně v souladu s Thrawnovým zpodobněním v Legends, kde je také velmi trpělivý a nebojí se v rámci většího plánu dopřát nepříteli malé vítězství. Když se však rozhodne konečně udeřit, jsou následky jeho útoků obzvláště zdrcující. Teď jej vidíme i v doprovodu umrlčích vojáků (Death Trooperů), kteří mají primárně chránit zájmy imperiální tajné služby a také výzkum pokročilých zbraní (ředitel Orson Krennic). Navíc vypadá, že se od něj dočkáme i fyzického boje, což je něco naopak docela netypického.

3)      Nový droidí nepřítel – Jako by povstalci neměli problémů dost, zjeví se nový mechanický nepřítel, který pořádně „zatápí“ Zebovi a Chopperovi.

4)      Ostře sledovaný Agent Kallus – K jedněm z největších překvapení první půlky patřilo odhalení Kalluse jako dvojitého agenta s krycím jménem Fulcrum. Nápovědy byly ale už od druhé řady (od dílu Válečnická čest). Nyní se však zdá, že se smyčka kolem jeho krku stahuje a Thrawn již začíná větřit, kdo může být v Impériu špionem. 

5)      Mandalorianské dědictví – V posledním dílu Povstalců před Vánocemi Sabine na Dathomiru objevila jeden pozoruhodný artefakt. Tzv. temný meč, starodávný typ světelného meče s černou čepelí, který byl od dob Staré republiky využíván jako zbraň a odznak vůdce mandalorianské Umrlčí hlídky (Death Watch). Vidíme Kanana, jak v boji s touto zbraní Sabine cvičí a zdá se, že po vzoru minulých mandalorianských držitelů této zbraně se jí umí ohánět celkem dobře. A právě na Mandalore se Sabine vypraví. Navíc zde narazí i na svoji matku, která se zdá mít mezi Mandaloriany významné postavení.

6)      Vůdkyně povstání – Mon Mothmu jsme viděli nedávno v Rogue One, takže v rámci zobrazování většího segmentu zatím pořád ještě decentralizované povstalecké organizace v seriálu Povstalci nyní dojde řada i na samotné vrchní velení, přičemž znovu uvidíme i Baila Organu.

7)       Imperiální moc v plné síle – V traileru vidíme spoustu imperiální techniky. Záběr na flotilu (ano flotilu!) hvězdných destruktorů, dává znát, že na armádě v této řadě záleží podstatně více, než v předchozích sezónách. Aby také ne, když ve velitelském křesle sedí velkoadmirál Thrawn. Kromě toho jsou zde bombardéry TIE, minimálně jeden zbrusu nový TIE Defender konečně v akci a imperiální strážní droidi (po vzoru Dark Trooperů z Legends) se snad dočkají lepšího výkonu (tentokrát proti samotnému Thrawnovi).

8)      Obi-Wan! – Patrně největší výkřiky úžasu vyvolalo objevení Obi-Wana Kenobiho, po němž zuřivě pátrá Maul. Ano, je pravda, že seriál nám tento prvek víceméně podsouvá již od druhého dílu této řady, ale přece jen je to překvapení, že k nevyhnutelné konfrontaci dojde už v této řadě. Jak bude vypadat konečný střet Obi-Wana a Maula na Tatooinu, se můžeme pouze domýšlet, ale tento námět se již objevil před mnoha lety v Legends (byť komiks Old Wounds, v němž se střet odehrál, nikdy nebyl brán jako platný v rámci tehdejší kontinuity). Nyní tedy přišel čas tento příběh v nějaké podobě (kanonické) odvyprávět znovu. Na každý pád bude pěkné vidět „starého Bena“ (namluví jej Stephen Stanton) na Tatooinu ještě předtím, než zachrání Luka před Písečnými lidmi.  

Na nový trailer se můžete podívat zde:      

Komentáře