CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

9 příběhových novinek Star Wars na Comic Conu

21. 07. 2018 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Jako každý rok i letos byla na Comic Conu v San Diegu představena celá řada novinek jak po stránce merchandisingu, tak i v publikační rovině. My se teď zaměříme na to nejzajímavější z nových a připravovaných příběhů ve formě seriálů, románů a komiksů.

 

 SDCC18-TCW-poster.jpg

1.       Klonové války zachráněny!

Vůbec největší rozruch vyvolalo oznámení u příležitosti desetiletého výročí seriálu Star Wars: Klonové války, které byly předčasně ukončeny v roce 2013. O tom, že ještě zůstala celá řada příběhových úseků, které byly napsány a někdy i dovedeny do stadia hrubé animace, se už napsalo dost a dost. Podstatné je, že v důsledku přání a neutuchající podpory fanoušků bylo ohlášeno, že Lucasfilm dokončí a vydá celkem dvanáct epizod, které vydá příští rok u příležitosti spuštění nové streamovací služby Disney. Z traileru (podívejte se na něj níže) vysvítá, že se můžeme těšit na příběhový úsek nazvaný Siege of Mandalore (Obléhání Mandaloru), jenž měl obsahovat úplně poslední epizody seriálu, které vedly přímo do děje Epizody III a z něhož jsme se už dříve dověděli útržky v seriálu Star Wars Povstalci nebo v románu Ahsoka.  Nejméně čtyři další epizody z připravovaných epizod budou dokončený příběhový úsek Bad Batch (Vadná várka) z projektu The Clone Wars Legacy, který měl za úkol zpřístupnit obsah okolo dvaceti nedokončených epizod. Vadnou várku jsme viděli ve verzi s nehotovou animací a teď tedy zbývá jen animaci dodělat. Je také možné, že další čtyři epizody bude tvořit další příběhový úsek zvaný Crystal Crisis on Utapau (Krystalová krize na Utapau), který byl taktéž uvolněn v nehotové animaci. Více se z dostupných informací zatím vyčíst nedá a nechme se překvapit, co nakonec uvidíme.

 

solo_cover-673x1024.jpgstwsolo2018001_dc11.jpg

2.       Rozšířený Solo

Tak jako v případě Posledního z Jediů i v případě snímku Solo: Star Wars Story dostáváme knižní přepis a komiksovou adaptaci, které kromě děje filmu přinášejí velké množství informací a scén, které jsme nemohli vidět v kině či na Blu-rayi.

Název knihy: Solo: A Star Wars Story – Expanded Edition
Autor: Mur Lafferty na základě scénáře Lawrence a Jona Kasdanových
Datum vydání knihy: 4. 9. 2018

Název komiksu: Solo: A Star Wars Story
Autoři: scénář Robbie Thompson, kresba Will Sliney
Datum vydání prvního čísla: říjen 2018

 

 age-of-the-republic-darth-maul.jpg

3.       Hrdinové a zloduši od Marvelu

Na příští rok chystá Marvel velkou komiksovou událost. Komiksová série celkem o třiceti sešitech bude napříč celou ságou, přičemž se zaměří na příběhy jednotlivých hrdinů a padouchů. Bude rozdělena na tři celky pod názvy Age of Republic, Age of Rebellion a Age of Resistance. Autorkou prvního celku Age of Republic bude Jody Houser (komiksové adaptace filmu Rogue One a románu Thrawn). Celek začne už v prosinci 2018, bude mít osm čísel a bude pokračovat čtyři měsíce. Každý měsíc vyjdou dva one-shoty a budou spárovány následovně: Qui-Gon Jinn - Darth Maul, Obi-Wan Kenobi - Jango Fett, Anakin Skywalker - hrabě Dooku, Padmé Amidala – generál Grievous. Celek Age of Rebellion píše Greg Pak a poslední celek Age of Resistance píše Tom Taylor.

 

sw_vc_01_covera.jpgsw_vc_02_covera.jpgsw_vc_03_covera.jpgsw_vc_04_covera-1.jpgsw_vc_05_covera.jpg

4.       Horory z Vaderova hradu

Série Star Wars Adventures pro mladší čtenáře od vydavatelství IDW dostane po minisérii Forces of Destiny další odnož, kterou bude pětidílná minisérie Star Wars: Tales from Vader’s Castle od Cavana Scotta. Podobně jako ostatní komiksy od IDW budou náplní hlavně jednodušší vtipné příběhy a tentokrát se budou nějakým způsobem odehrávat ve stínu Vaderova hradu na planetě Mustafar. Hrdiny budou například Kanan, Hera a Chopper; Han Solo a Chewbacca; Ewokové; a pochopitelně sám Darth Vader. Minisérie začíná v říjnu.

 

stwvader2017023_dc11d-666x1024.jpgstwpoe20160031_dc11_revised_mock_up_for_lf-666x1024.jpgStar_Wars_Beckett_1.jpg

 5.       Další kousky od Marvelu

Kromě novinek stále pokračují komiksové série Star Wars, Darth Vader: Dark Lord of the Sith a Doctor Aphra. Třicátým prvním číslem končí série Poe Dameron, který se ve svém vyprávění dostane do doby těsně po filmu Star Wars: Poslední z Jediů. Mimo to v září skončí pětidílná minisérie Lando: Double or Nothing o „mladém“ Landovi a L3-37. Ještě v srpnu pak bude vydán one-shot Beckett, který se bude zabývat příběhem Tobiase Becketta z filmu Solo: Star Wars Story.

 

 sw_fof_lando_cvr_fnl-663x1024.jpgstar_wars_chooseyourdestiny_lukeleia_cvr_fnl-704x1024.jpgsw_fof_piratesprice_cvr_fnl-663x1024.jpg

6.       Let Falconu

Již dříve oznámený publikační projekt Flight of the Falcon si vezme na paškál nejslavnější loď ze Star Wars, Millennium Falcon. Bude se skládat z knih a „gamebooků“ pro mladé čtenáře. Pozadí k tomuto projektu bude v čísle komiksu Star Wars Adventures #14, kdy hlavní (anti-)hrdinkou je Bazine Netal (známe ji z Epizody VII), která se na planetě Batuu (pokud to nevíte, tuto planetu uvidíme v novém zábavním parku Star Wars: Galaxy’s Edge, a proto budou reálie zasazeny do všech možných zdrojů od filmu Solo až po román Thrawn: Alliances) snaží zjistit informace o Falconu. Mezi ilustrované knihy ze tří období (před filmem Solo, v době původní trilogie a před Epizodou VII) patří i román Star Wars: Lando’s Luck (od Justiny Ireland s kresbami Annie Wu), kdy se Lando a jeho kopilotka L3-37 potýkají se zpackanou pašeráckou zakázkou. Další bude gamebook s dvaceti možnými výsledky Choose Your Destiny: A Luke & Leia Adventure (od Cavana Scotta s kresbami Elsa Charretier), kdy se Luke, Leia a R2-D2 snaží za zády Mon Mothmy na palubě Falconu vykonat nebezpečnou práci pro Povstání. Román pro mladé čtenáře Pirate’s Price (od Loua Anderse s ilustracemi Annie Wu) vypráví o dobrodružstvích Hana Sola a Chewbaccy s pirátem Hondem Ohnakou. Projekt začíná v září.

 

starwarswomenofthegalaxy_rev-768x946.jpg 

7.       Ženy ve Star Wars

Doby, kdy bylo ve Star Wars žen jako šafránu, už jsou dávno pryč. Zda je to dobře nebo špatně nemá cenu se tu rozepisovat, záleží na názoru každého z nás. O tom, jak postoupila situace s, řekněme, realističtějším zalidňováním galaxie pojednává monografie od Amy Ratcliffe. Bohatě ilustrovaná kniha Star Wars: Women of the Galaxy je uceleným pojednáním o celkem 75 různých ženských hrdinkách a anti-hrdinkách z filmů, seriálů, románů, komiksů a her, kdy jsou prozkoumány po stránce příběhu a informací ze zákulisí, přičemž nebudou chybět ani zcela nové informace. Kniha vyjde 30. 10. 2018.

 

master_and_apprentice_place_holder-674x1024.jpg 

8.       Qui-Gon a Obi-Wan znovu v akci

Román z období Republiky, a dokonce ještě před Epizodou I od autorky výborných románů jako Ztracené hvězdy, Bloodline nebo Leia, Princess of Alderaan. Mistr Jedi Qui-Gon Jinn a jeho padawan Obi-Wan Kenobi vyrážejí z pověření Rady Jediů na nebezpečnou misi (pozn. PK: že by na planetu Mandalore, aby tam chránili Satine Kryze před zabijáky? ;-) )

Název: Star Wars: Master and Apprentice
Autor: Claudia Gray
Datum vydání: 26. 2. 2019

 

sw_padmeya_cvr_lz_sdcc_fnl-683x1024.jpg 

9.       Ve stínu královny

Spisovatelka E. K. Johnston (autorka románu Ahsoka) napsala román Star Wars: Queen’s Shadow, jejíž hlavní hrdinka Padmé Amidala se z královny stává senátorkou a musí se proplétat zrádnými vodami politiky. Tato kniha je zajímavá v tom, že tuto událost letmo zmiňovanou v Epizodě II jsme v Legends nikdy „neviděli“ (pozn. PK: je možné, že v románu bude i Padméin předchozí romantický vztah s Rushem Clovisem, známým ze seriálu Klonové války?)     

Název: Star Wars: Queen’s Shadow
Autor: E. K. Johnston
Datum vydání: 5. 3. 2019

 

Tak na co se nejvíce těšíte? Dejte nám vědět do komentářů.

Komentáře