CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Albatros dolétl do galaxie Star Wars

17. 03. 2016 Přidal CSWU komentářů

Na jednom vydavatelském „nádraží“ si budeme moci vybrat, jestli nastoupíte do Bradavického expresu, vydáte se lokálkou do Skokorcového lesa, rychlíkem do Kačerova nebo se vydáte až do daleké, předaleké galaxie Star Wars. I tak by se dala prezentovat změna, kterou zaregistrují všichni milovníci literární podoby Star Wars.  

Největší tuzemský vydavatelský dům skupina Albatros Media v úterý koupila část konkurenčního vydavatelské Egmont. (Mělo by se jednat o knižní produkci, časopiseckou divizi si Egmont ponechá ve svém vlastnictví.) Albatros tak bude nyní disponovat vydavatelskými licencemi a právy na vydávání knih se světa Star Wars ale třeba i s animovanými postavami z dílny amerického studia Walt Disney. Součástí transakce je i dohoda, díky které bude moci Albatros využívat licence pro český trh i práv k titulům, které dánské vydavatelství Egmont nakoupí v budoucnosti. Albatros dokonce po určitou dobu bude využívat logo Egmontu.

Nám fanouškům Star Wars nezbývá než doufat, že Star Wars titulům se bude v Albatrosu dařit a že si vydavatelství bude, tento segment své produkce jak se patří hýčkat.

Komentáře