CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Dalších 5 zásahů, které změnily Rogue One

10. 02. 2017 Přidal Pavel Klimeš komentářů

I když jsme již od tvůrců nejnovějšího filmu Star Wars dostali poměrně dost informací o tom, co vlastně změnily přetáčky (a dotáčky) filmu a proč se v trailerech objevilo tolik záběrů, které nakonec v hotovém snímku nebyly (viz dřívější článek), přesto se ještě čas od času objeví zajímavá informace. Po „zpovědi“ samotného režiséra a střihačů tak přichází řada na návrháře kostýmů a konceptuální kreslíře (mimo jiné Dave Grossman, Glyn Dillon, Matt Allsopp, Matt Brockbank, Will Htay, Vincent Jenkins a John McCoy), kteří pracují na vícero nových Star Wars snímků a kteří se podělili o pět postřehů z rané verze Rogue One:

Rogue-One-Saw-Gerrera.jpg

1. Ledová základna Sawa Gerrery

Z filmu víme, že povstalecký extrémista Saw Gerrera měl svou základnu na mrazivém pouštním měsíci Jedha. Dle výtvarníků však původní místo základny bylo uprostřed sněhu a ledu (něco na způsob Hothu) a ve výtvarných návrzích se objevují i imperiální snowtroopeři. I tato možnost by se dala snadno natočit, protože jednou z lokací byl Island. Jinou původně zamýšlenou lokací byla planeta pokrytá džunglí (odmítnutá patrně kvůli podobnosti s Yavinem).

 

2. Krabí kolosy

Nákladní verze kráčejících kolosů AT-AT pojmenovaná AT-ACT, která se objevila v bitvě o Scarif, měla být původně zcela novým typem kráčejícího kolosu s konstrukcí podobnou krabovi (pracovní název byl CRAB-AT). Nakonec však zvítězila snaha se co nejvíce vizuálně přiblížit původní trilogii, což asi dává smysl. I tak bylo ve filmu nikdy neviděných designů dost a dost. A jelikož se ve Star Wars nikdy nic doopravdy nevyhodí, je možné, že krabí kolosy uvidíme v některém z dalších filmů (třeba v arzenálu Prvního řádu?).

 

3. Nová Citadela

Majestátní scarifská  Citadela i se svou „Městskou věží“, coby úložiště supertajných dokumentů, měla původně vypadat velice jinak. Dle konceptuálních kreslířů byla původní verze, na níž pracovali dva měsíce, na poslední chvíli z neznámých důvodů zamítnuta a současná verze byla navržena během dvou hodin.  

 

4. Dystopická obchodní stanice

Místo, kde se odehrává úvod pro kapitána Cassiana Andora, Prstenec Kafrene, bylo dle konceptuálních kreslířů inspirováno klasickým dystopickým sci-fi snímkem Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta z roku 1982. Jak už jsme se dozvěděli dříve, úvod Cassiana v původní verzi před přetáčkami vůbec nebyl a společně s úvodem Jyn v imperiálním zajetí na Wobani a cestou Bodhiho Rooka za Sawem Gerrerou slouží k lepšímu prokreslení postav.  

 

5. Původní Strážce Whillů

Jak výtvarníci svorně prohlašují, skutečně většina návrhů designu k filmu Rogue One prošla celou dlouhou řadou změn. Pouze několik málo jednotlivostí zůstalo v nezměněné podobě od začátku předprodukce až do postprodukce. Jednou z těchto věcí byl design postavy Baze Malbuse, bývalého Strážce Whillů a nyní zabijáka na volné noze se zálibou v těžkém arzenálu.     

 

Na každý pád budou jistě zajímavé bonusové dokumenty na Blu-ray a DVD, které možná o trnité genezi filmu Rogue One prozradí ještě více.   

Komentáře