CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Dražba rekvizit ze Star Wars

20. 06. 2017 Přidal Monika Večeřová komentářů

Začátkem června byla hollywoodskou aukční společností Profiles in History zveřejněna informace, že se v nadcházející dražbě, která se bude konat 26. až 28. června v Los Angeles, objeví i původní Lukův meč viděný v epizodách IV - Nová naděje a V - Impérium vrací úder. Rekvizita byla léta v držení producenta právě dvou zmíněných epizod, Garyho Kurtze. Ten k originálu světelného meče, který je neodmyslitelnou ‚putovní‘ součástí ságy – od Anakina, který jej vytvořil, se díky Obi-Wanovi Kenobimu dostal k Lukovi a v současné době jsou k vidění fotografie z očekávané Epizody VIII - Poslední z Jediů kde jej drží Rey – přikládá vlastnoručně podepsaný dopis o autentičnosti předmětu. Společnost odhaduje zisk 150 až 250 tisíc dolarů, v přepočtu tedy něco kolem 3,5 až 6 milionů Korun českých.

star-wars-portfolio-06-2017-ss02.jpg

Do dražby se také dostane droid R2-D2, který se objevil jak v původní trilogii, tak v epizodách I a II. Právě ve zmíněné jednotce R2, která má jen málo přes metr, stvořil herec Kenny Baker legendárního R2-D2. Cena se odhaduje minimálně na 23,5 milionů Korun.

leia-556551.jpg

Dražit se bude také původní laminátová helma, ramenní zbroj a hrudní panel z kostýmu Dartha Vadera z Nové naděje pocházející z produkční výroby Lucasfilmu. Odhadovaná prodejní cena se pohybuje kolem 40 až 60 tisíc dolarů (cca 1 milion Korun českých).

xUPk9H6.jpg

Mezi další rekvizity ze Star Wars, které bude možné si koncem června pořídit, se řadí například turbolaserová baterie z Hvězdy smrti, původní plakáty a náčrtky od Toma Junga, fotografie Vaderova kostýmu, náčrtky Y-wingu, X-wingu, Millennium Falconu, chodidlo droida C-3PO, loutka použitá při natáčení scén z Lukova putování na hothském tauntaunovi, či figurína nájemného lovce Boby Fetta v životní velikosti.

img_tauntaun_sm01.jpgstar-wars-boba-fett-life-size-figure-400111-11.jpg

Dražit se mimo jiné bude i několik předmětů ze „sesterské franšízy“ Indiana Jones, a to jeden z cherubínů na Arše úmluvy (Dobyvatelé ztracené archy), nebo samotný Svatý grál (Poslední křížová výprava). Dále je v dražbě k vidění 70 výjimečných předmětů z filmu Titanic (1997), včetně kostýmu Jacka Dawsona ztvárněného Leonardem DiCapriem, meč z filmu Barbar Conan (1982), zbroj z filmu Vetřelci (1986) a smlouva Marilyn Monroe s americkým filmovým studiem 20th Century Fox.

Komentáře