CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Druhý teaser na Star Wars VII je tu!

16. 04. 2015 Přidal Pavel Klimeš komentářů

V rámci úvodního panelu Star Wars Celebration Anaheim byl uveden i druhý teaser na Star Wars Epizodu VII. Na úvodní panel Star Wars Celebration v kalifornském Anaheimu dorazili kromě režiséra J.J. Abramse a prezidentky Lucasfilmu Kathleen Kennedy i herci John Boyega (stormtrooper Finn), Daisy Ridley (sběračka Rey) a Oscar Isaac (pilot Poe Dameron).

Diskuze o praktických filmových efektech odhalila zajímavý fakt, že pouštní planeta, kterou jsme do této doby měli možnost vidět, není obligátní Tatooine, ale nová planeta jménem Jakku. Kromě toho zde byli představeni i dva droidi – R2-D2 a nový BB-8. Na závěr pak přišli lidé v nových brněních stormtrooperů a jako překvapení na závěr přišli i Anthony Daniels (C-3PO), Carrie Fisher (princezna Leia), Peter Mayhew (Chewbacca) a Mark Hamill (Luke Skywalker). Carrie Fisher se smíchem prohlásila, že ve filmu už neuvidíme její vlasové preclíky, ale přijde s novým účesem. Na úplný konec si pak Abrams s Kennedy nechali nový, takřka dvouminutový teaser. Následuje popis toho, co v něm můžeme vidět.

V něm vidíme pouštní planetu Jakku s havarovaným hvězdným destruktorem a stíhačkou X-wing zabořeným v písku v popředí, po níž uhání spídr pravděpodobně Reyin). Poté následuje záběr na zuhelnatělé zbytky přilby Dartha Vadera (provázené Lukovým výrokem z Epizody VI o tom, jak je Síla mocná v jeho rodině). Záběr na tajemnou postavu pokládající mechanickou ruku na R2-D2 a jinou postavu přebírající meč Luka Skywalkera.

Následně vidíme skupinu X-wingů, vzlétajících nad vodou a výskajícího pilota Poea Damerona. Poté vidíme promáchnutí mečem záporáka jménem Kylo Ren, běžící Rey, Finna a BB-8 a detail na Kyla Rena. Dále nastoupené stormtroopery při projevu patrně někoho z organizace First Order ("nové Impérium") a pochodující stormtrooperku jménem kapitán Phasma. Záběr na Rey, stíhačky TIE Fighter a jeden z nich střílející v hangáru lodi a Finna, snímajícího svou přilbu stormtroopera.

Další je záběr lodí letících k hvězdnému destruktoru, vykukující BB-8, Rey podávající ruku Finnovi a loď Millennium Falcon, kterou útrobami destruktoru pronásleduje TIE Fighter (včetně záběru na pilota s novou helmou). Poslední záběr je věnován Hanu Solovi, který řekne: „Chewie, jsme doma.“

Film Star Wars: Síla se probouzí má v Česku premiéru 17. prosince. Trailer můžete zhlédnout ZDE.

(Článek vyšel rovněž na portálu Filmserver.)

Komentáře