CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Ewan McGregor míří do Karlových Varů!

16. 06. 2023 Přidal CSWU komentářů

Karlovy Vary by se nejspíš měly připravit na útok klonů. Teda spíš fanoušků Star Wars. Jedním z nově ohlášených hostů Mezinárodního filmového festivalu není totiž nikdo jiný nežli "fuc*ing Obi-Wan Kenobi".

Pokud jste si nebyli jisti, zda se tento rok vypravit do Karlových Varů na slavný filmový festival, možná vám vaše rozhodování usnadníme. Organizátoři totiž před pár dny oznámili, že se mezi hosty 57. ročníku KVIFF můžeme těšit na samotného Ewana McGregora! Držitel Zlatého Glóbu, ceny Emmy, dvou Evropských filmových cen a řady dalších ocenění zde převezme Cenu prezidenta festivalu - a kromě toho představí svůj nový snímek Druhá šance, v němž si zahrál společně se svou dcerou Clarou. I ta by navíc měla patřit mezi hosty festivalu.

McGregora jistě představovat nemusíme, muž, který propůjčil svou tvář a osobitý herecký um postavě rytíře Jedi, co několikrát zkřížil meče s Anakinem Skywalkerem / Darthem Vaderem, ale zazářil i v Trainspottingu, kde si zahrál mladého muže závislého na heroinu, v muzikálu Moulin Rouge!, v němž předvedl své pěvecké nadání, v hororu Doktor Spánek, natočeného podle úspěšné knihy Stephena Kinga, co dějově navazuje na kultovní Osvícení Stanleyho Kubricka, či v hudebním snímku Sametová extáze, kde odhodil stud i spodky.

Nejspíše se dá očekávat, že pro podpis budou k Puppu pospíchat davy fanynek. A nejenom kvůli McGregorovi - tento rok totiž bude KVIFF nabitý hvězdami nejzářivějšími. Kromě slavného skotského herce přijede i představitel legendárního Gladiátora Russell Crowe a švédská herečka Alicia Vikanderová, kterou si jistě pamatujete ze snímku Tomb Raider nebo Ex Machina. Tam si mimochodem zahrála po boku generála Huxe a Poea Damerona, tedy Domhnalla Gleesona a Oscara Isaaca.

Komentáře