CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Force for Daniel

12. 11. 2015 Přidal Jakub Berger komentářů

Daniel Fleetwood byl fanoušek Star Wars už od dětství. V roce 2012 mu ale byl diagnostikován vzácný druh rakoviny, tzv. vřetenobuněčný syndrom a když mu v červenci doktoři oznámili, že mu zbývají asi dva měsíce života, uvědomil si, že se Epizody VII pravděpodobně nedožije. A byla by to pravda nebýt jeho ženy Ashley, která společně s přáteli oslovila studio Disney, Lucasfilm i samotného režiséra J. J. Abramse v naději, že mu bude umožněno vidět film dříve.

Na Twitteru se začalo okamžitě šířit poselství #ForceforDaniel, kterého si nakonec všimli i Mark Hamill (Luke Skywalker) a John Boyega (Finn). Díky nim se tento dojemný příběh začal šířit po celém světě. Ve čtvrtek se díky fanouškům Danielovo přání splnilo a byla mu promítnuta nesestříhaná verze filmu Síla se probouzí.
„Všem, kdo nás podpořili, přátelům, rodině, ale i fanouškům: Danielův poslední sen se splnil!!! Právě se dodíval na nesestříhanou verzi Star Wars: Síla se probouzí!!! Chtěli bychom poděkovat talentovanému J. J. Abramsovi za včerejší telefonát, ve kterém nám oznámil, že Danielovi se přání splní. Nakonec bych chtěla poděkovat všem lidem, kteří to pomohli uskutečnit, nemám slov, kterými bych dostatečně vyjádřila náš vděk!!! Nechť vás provází Síla!“ napsala Danielova žena Ashley na Facebook. Dále také poprosila fanoušky, aby po Danielovi nežádali žádné detaily o filmu a nechali ho v posledních dnech v klidu vše vstřebat a vychutnat.

V úterý ráno se na Facebooku objevila další zpráva od Ashley, kde píše: "Daniel statečně bojoval do úplného konce. Nyní je s Bohem a se Sílou. Zemřel ve spánku a v pokoji. Vždycky bude mým idolem a hrdinou... Odpočívej v pokoji, má lásko."
Daniel Fleetwood zemřel ve 32 letech, pouhých pět dní poté, co se mu splnil sen a jako první viděl sedmé Star Wars. Nezbývá tedy než dodat:

„Ať tě provází Síla, Danieli… Navždy.“

Komentáře