CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Force Friday II

02. 09. 2017 Přidal Jakub Berger komentářů

Na pulty obchodů již byly v rámci akce Force Friday II uvedeny desítky produktů převážně s tématikou Epizody VIII: Poslední z Jediů. Hlavními taháky jsou produkty Lega a Hasbra a my vám tak přinášíme průřez tím, co nás od těchto společností čeká.

LEGO se dnes vytasilo s trumfem a nejedná se o nic jiného než nový Ultimate Collectors Series Millennium Falcon. Ten poslední byl vydaný v roce 2007 a obsahoval něco málo přes 5 000 dílků. Letošní model bude obsahovat 7 541 dílků, což je o 1 500 více, než má Taj Mahal, který byl doposud největší stavebnicí, jakou LEGO kdy vydalo.

millennium falcon.png 

Jak již je u takovýchto stavebnic zvykem, model bude skutečně ohromný. Bude měřit na délku 84 cm, na šířku 56 cm a vysoký bude přibližně 21 cm. Detailní interiér, včetně dejarikové šachovnice, místa pro střelce, kokpitu pro čtyři figurky, a navíc také výměnný senzorový talíř na plášti. Bude tedy na výběr mezi klasickým kulatým talířem z původní trilogie a novým obdélníkovým, jaký byl k vidění v Epizodě VII: Síla se probouzí. S tím souvisí také minifigurky, neboť model bude obsahovat nejen figurky Hana Sola, Chewbaccy, princezny Leiy a C-3PO z Epizody V: Impérium vrací úder, ale také navíc minifigurky z Epizody VII, a to opět Hana Sola, Rey, Finna, BB-8. Kromě toho bude k dispozici také sestavitelný mynock a dvojice porgů.

Model se ale do prodeje dostane až 1. října a jeho cena je stanovena na 799,99 dolarů, v přepočtu tedy přibližně 17 500 Kč.

Další sadou ze série Ultimate Collectors, bude BB-8 (99,99 USD). Ten bude kromě své zmenšené minifigurky obsahovat také mechanismy, díky kterým se mu bude hýbat a otáčet hlava a také vyjíždět jeho známý hořák.

bb8.jpg 

Již tradičně vyjdou také čtyři nové sestavitelné figurky (19,99 USD), konkrétně elitní pilot stíhačky TIE, Rey, Chewbacca a Pretoriánská garda. 

Z klasických stavebnic se dočkáme transportní kapsle Odboje ($29,99) s minifigurkami Finna, Rose Tico a BB-8.

Průzkumný kráčející kolos Prvního řádu (49,99 USD), s figurkami Generála Huxe, plamenometčíka Prvního řádu, střelce Prvního řádu a vojáka Odboje.

Stíhačku TIE Silencer Kyla Rena (79,99 USD), která bude obsahovat figurky Kyla Rena, stormtroopera Prvního řádu, elitního pilota a droida BB-9E.

Bombardér Odboje (109,99 USD) s figurkami Poea Damerona, viceadmirálky Holdo a tří pilotů.

Dále kráčející kolos prvního řádu AT-M6 (149,99 USD) s figurkami Jedi Rey, Poea Damerona, vojáka Odboje, stormtroopera a řidiče kolosu.

Poslední sadou je hvězdný destruktor Prvního řádu (159,99 USD) s figurkami dvou stormtrooperů, důstojníka, pilota raketoplánu, ale hlavně nejvyššího vůdce Snokea.

Hasbro se ovšem také nenechalo zahanbit. Opět bude k dispozici spoustu figurek, vozidel či herní set.

reylukekylo.png 

Již dříve byly zveřejněny šestipalcové figurky z Black Series. Z Epizody VIII: Poslední z Jediů se tak dnes do prodeje dostali Rey, Luke Skywalker a Kylo Ren. Kromě toho ale Hasbro vydalo také figurky Stormtroopera a Dartha Vadera z Nové naděje a ze seriálu Povstalci Heru Syndullu a velkoadmirála Thrawna. Speciálně pro Toys R Us vyšlo také dvojbalení s figurkami admirála Ackbara a důstojníka Prvního řádu.

Tím ale šestipalcové figurky nekončí. Speciálně vyjde také Luke Skywalker z Nové naděje, se svým spídrem z Tatooinu v měřítku a Rey ze Síla se probouzí, také se svým spídrem v měřítku k figurce.

luke-rey-speeders.png

U klasických 3,75palcových figurek je již výběr podstatně větší. Nalezneme zde Rey, Poea Damerona, Finna, Luka Skywalkera, Rose Tico, C-3PO (nyní již se zlatou rukou, kterou měl již na konci Epizody VII), střelkyni Odboje Paige Tico, Kyla Rena, generála Huxe nebo stormtroopera Prvního řádu. Deluxe dvojbalení budou obsahovat figurky Hana Sola a Boby Fetta a dále Rey s Pretoriánskou gardou.

Jako další se na pultech obchodů objevily čtyři vozidla v doprovodu opět 3,75 palcových figurek. Kylo Ren se svou stíhačkou TIE Silencer, Poe Dameron se spídrem Odboje, který jsme v traileru mohli vidět na planetě Crait, pilotku odboje jménem Tallie s A-wingem a nakonec policistu z planety Cantonica se svým spídrem.

kylotiesilencer.jpg

Krom toho vyjdou také dvě verze figurek doprovázených jinou kreaturou z univerza Star Wars. Z Epizody V: Impérium vrací úder se tak dočkáme Dartha Vadera s droidí sondou a z Epizody VII: Síla se probouzí si budeme moct pořídit Bala-Tika s rathtarem.

Nakonec stojí za zmínku také dvě herní sady BB-8. Ta první je pro klasické 3,75palcové figurky a její cena bude minimálně 180 USD. Po otevření droida se vám zpřístupní interiér hvězdného destruktoru Prvního řádu, obsahující např. „trůn“ nejvyššího vůdce Snokea, jehož figurka bude společně s Pretoriánskou gardou součástí balení.

bb8snoke.png 

Druhá sada bude podstatně levnější a bude určena pro figurky ze série Galactic Heroes. Součástí balení bude BB-8 a Rey.

LEGO a Hasbro ale rozhodně nejsou jediné firmy, které dnes uvedly na trh své výrobky. Dočkáme se tak mnoha dalších figurek ať už od Hot Toy, S.H. Figuarts, Funko Pop! nebo přímo Disney. K dispozici je také mnoho nejrůznějších plyšáků, včetně porga mávajícího křídly a vydávajícího zvuky, novinka od Sphera: dálkově ovládaný R2-D2 a BB-9E, ale také 16palcový BB-8. Nemůže být ani pochyb o tom, že hračky doplňuje i celá řada knižních titulů z publikačního programu Cesta ke Star Wars: Poslední z Jediů.

Force Friday II je tak opět velkou událostí a z nepřeberného množství produktů si určitě vybere každý fanoušek.

Komentáře