CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Harrison Ford málem havaroval při přistání

16. 02. 2017 Přidal Monika Večeřová komentářů

Harrison Ford toto pondělí zaměnil svou určenou ranvej a přistál tak na pojezdovou dráhu.  Herec ztělesňující kapitána a pilota nákladní vesmírné lodi Millennium Falcon tak na letišti Johna Waynea v Kalifornii přeletěl při přistání ve svém letounu dopravní Boeing 737 Amerických aerolinií se 110 pasažéry a šestičlennou posádkou na palubě, který se chystal k odletu.

 „Ten dopravní letoun měl být pode mnou?“ ptal se Ford zmateně kontrolorů, údajně však, podle Federální letecké správy (Federal Aviation Administration) předtím správně zopakoval instrukce k přistání na ranvej 20 L souběžnou právě s pojezdovou dráhou.

Ford, stejně tak jako s pasažéři a posádka dopravního letadla, naštěstí vyvázli bez zranění a let 1456 pak s menším zpožděním bezpečně přistál v americkém Dallasu. Mluvčí Harrisona Forda, Ina Treciokas, událost nekomentovala.

Nejedná se však o první leteckou nehodu, ve které Ford, který letos v červenci oslaví 75. narozeniny, figuruje. V roce 2015 se zřítil na golfové hřiště v Santa Monice kvůli závadě letounu z roku 1942, roku 2000 musel nouzově přistát kvůli nevlídným povětrnostním podmínkám. V roce 1999 se zřítil během tréninkového letu v helikoptéře.

Ačkoli se herci nehody lepí na paty, zdá se, že ho provází štěstěna. A to i během natáčení Star Wars – minulý rok na Harrisona spadly nezajištěné kovové dveře a herec tak musel podstoupit operaci kotníku. Útěchou se mu tehdy mohlo stát odškodné ve výši 2 milionů dolarů (asi 50 milionů Korun českých).

Komentáře