CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Jak to bude letos se Star Wars Legem?

08. 03. 2016 Přidal Jiří Budinský komentářů

Možná si stejně jako my říkáte, co se to děje v Legu, že nemám zas tolik modelů, z kterých bych si letos vybral? Pár The Force Awakens kousků a jinak cekem nevýrazná šeď.

V tomto článku si nebudeme popisovat sety, co si nyní můžete koupit v obchodě, ale sety, které se k vám letos teprve dostanou, a myslíme si, že některé budou stát za to.

Začneme rovnou pěkně zostra.

75150 - Vader's TIE Advanced vs. A-Wing Starfighter

Pokud se vám stýskalo po stíhačce TIE Advanced Dartha Vadera, která vyšla naposledy v roce 2008, nezoufejte, je tady v novém modelu 75150 - Vader's TIE Advanced vs. A-Wing Starfighter. Jedná se o model z edice Star Wars Rebels, takže A-wing model je výrazně odlišný od toho filmového (jedná se ostatně o ranou verzi stíhačky a tedy vlastně jiný stroj). Spolu se setem se můžete těšit na figurku Vadera, Sabine, velkomoffa Tarkina a povstaleckého pilota.

75149: Resistance X-Wing Fighter

Už loni jsme si mohli zakoupit stíhačku Poa Damerona „Black One", letos k ní přibude i její standardní modro-šedá verze, kterou hojně využívá Odboj. Z figurek nebude chybět Poe Dameron v civilním oděvu spolu s BB-8, které doplní Lor San Tekka, a flametrooper Prvního řádu.

75148: Encounter on Jakku

Pro ty z vás, kteří nemají dost setů z Epizody VII, tu máme celkem standardní kousek. Už teď je jasné, že BB-8 bude asi nejčastější figurka z nové série, protože jej najdeme i zde spolu s Rey. Dostaneme však i mnohem zajímavější figurky. Předně je to Teedo i se svým kybersoumarem a Unkar Plutt.

75151: Clone Turbo Tank

Ačkoli se obecně Lucasfilm snaží spíše odpoutávat od prequelů, několik stavebnic se určitě bude pořád objevovat. Tentokrát je to re-release Clone Turbo Tanku. Stavebnice bude patřit k těm dražším a bude obsahovat figurka Quinlana Vose, Luminary Unduli a standardní vojenské stafáže okolo.

75157: Captain Rex's AT-TE

Jeden z nejpovedenějších letošních modelů vůbec – kráčející kolos AT-TE kapitána Rexe z druhé sezóny seriálu Star Wars Povstalci. Model částečně vychází z původního modelu, ale stejně jako jeho předloha je silně modifikovaný pro potřeby života stárnoucích klonů. Z figurek v setu najdeme kapitána Rexe, kterého doplní Wolffe a Gregor. Za protistranu dostanete inkvizitora Pátého bratra a věční tvůrci imperiální armády dostanou dalšího stormtroopera do sbírky.

Co jste možná nevěděli je, že LEGO vydává vlastní nekanonické Star Wars animované filmy a dokonce přichází s kompletně vlastní Star Wars technikou a postavami, z toho také vychází modely 75147: StarScavenger a 75145: Eclipse Fighter. Puristé jistě nebudou nadšeni, sběratelé ale ocení figurku nájemného lovce Dengara.

A konečně tu máme Ultimate Collector Series modely, na které se každý rok těšíme. Bohužel ty si LEGO střeží o něco lépe, takže máme obrázek pouze jediného a to 75098: Assault on Hoth, který vyjde 30. dubna a zřejmě tak bude spojený s mezinárodním dnem Star Wars. Jedná se vlastně o slepenec všech možných stavebnic s tematikou Hothu. Nalezneme zde základnu Echo, iontové dělo, sněžný spídr a všechny zainteresované figurky. Jedná se o trochu jiný koncept UCS a nejbližší mu je například Ewok Village, která vyšla před několika lety a byla mimochodem představena v ČR.

Možná jste si všimli, že z nabídky obchodů zmizela Hvězda smrti, dioramatická stavebnice, která se držela na pultech úctyhodných 8 let a byla nejdražším modelem v nabídce. Letos zatím víme pouze to, že ji s největší pravděpodobností nahradí model s názvem:
75159: The Death Star a bohužel žádné další podrobnosti nevíme. Můžeme pouze spekulovat, zda půjde znovu o dioráma, nebo spíše celou stavbu podobně jako druhá Hvězda smrti, či zda půjde pouze o re-release s nějakými obměnami. Na CSWU vás však určitě budeme informovat, až se dozvíme víc.

Další modely, o kterých zatím nevíme žádné podrobnosti, jsou 75143: A-Wing Starfighter a 75144: Snowspeeder  v případě Snowspeederu by se mělo opět jednat o Ultimate Collector Series.

Na sklonku roku nás pak čekají modely z filmu Rogue One: Star Wars Story, ale o nich zatím nevíme absolutně nic, ani jejich názvy.

Tak co, těšíte se na nové LEGO? Dejte nám vědět v komentářích, které se vám líbí nejvíc.

Komentáře