CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Každý rok nová Star Wars hra!

12. 05. 2016 Přidal Jakub Fiala komentářů

Vypadá to, že se fanouškům kvalitních Star Wars her snad konečně blýská na lepší časy. Doposud jsme si od převzetí značky Star Wars studiem Disney měli možnost zahrát nějakou tu aktualizaci The Old Republic, několik více či méně kvalitních mobilních her, nový Battlefront a v létě nás čeká LEGO adaptace The Force Awakens. Navíc bylo čerstvě oznámeno, že Disney Infinity končí, tj. nejnovější inkarnace 3.0, v níž se poprvé objevily Star Wars, byla poslední). Oproti výživným časům minulým to opravdu zatím nebyla žádná sláva. Říkáte si: "Kde jsou ty časy, kdy jsme trávili dlouhé hodiny u her jako Jedi Knight, Republic Commando, nebo Knights of the Old Republic?!" Odpověď je, že brzy snad budou zase zpátky. Alespoň takové naděje vzbuzuje tvrzení finančního ředitele Electronic Arts Blakea Jorgensena, který během ohlašování finančních výsledků prohlásil, že nás čeká nová Star Wars hra každý rok.

kotor.png

Star Wars Battlefront nás úspěšně vrátil do předaleké galaxie a nabídl nám to, co už tu dlouho chybělo a navíc v úchvatné next-gen grafice. Zprvu výborné hodnocení (IGN 8.0) však brzy vystřídaly vcelku oprávněné stížnosti fanoušků na to, že samotná hra není zas tak moc obsáhlá a že další mapy je potřeba dokupovat pomocí season passu. Mapy a celé zaměření hry se navíc zarytě držely a stále drží původní trilogie (což samozřejmě není úplně špatně) a bohužel zatím nepřinesly jak boje z období klonových válek, tak také nic z období okolo Epizody VII. A třeba takový herní mód Fighter Squadron je dle mého názoru také zatím za očekáváním. Hned prvně oznámená nová hra, které se dočkáme příští rok, však tyto nedostatky, doufejme, napraví. V roce 2017 nás totiž čeká Battlefront 2!

battlefront.png

Jestliže v Electronic Arts slibují novou hru každý rok, měli by logicky už pracovat i na hře pro rok 2018. A také že pracují. Visceral Games, jedno z vývojářských studií, které spolupracuje s Electronic Arts, údajně pracuje na hře, která by se měla inspirovat zrušeným projektem 1313. Další spekulace dokonce říkají, že hlavním aktérem by měl být Han Solo. To by i dávalo smysl, když si uvědomíme, že v roce 2018 bychom měli v kinech sledovat dobrodružství právě našeho známého pašeráka.

1313.png

Na rok 2019 pak novou first-person akci chystá studio Respawn, které stojí za úspěšnou hrou Titanfall. Můžeme jen spekulovat, do jaké doby bude zasazena a jaký příběh nabídne. V roce 2019 už budeme netrpělivě čekat na Epizodu IX, tak třeba se dočkáme nějakého pořádného propojení herního světa s novým kánonem.

Oficiálních informací zatím není mnoho a nám tak nezbývá než spekulovat. Co myslíte, jakým směrem se budou nové hry ubírat? Můžeme se těšit na obdobu her jako Jedi Knight? Nebo na to půjdou noví tvůrci úplně jinak?

Komentáře