CSWU
MENU
starwars
FB

Klonové války, které už nezažijeme

20. 04. 2015 Přidal CSWU komentářů

Po předčasném zrušení seriálu Star Wars: Klonové války (hlavně z důvodu složitých autorských práv) se objevil projekt The Clone Wars Legacy, který měl některé hotové, avšak nezrealizované scénáře přinést jakkoli k nám. Jelikož byl seriál připravován pod přímým dozorem George Lucase, jsou scénáře plně kanonické, avšak není to nic platné, dokud nejsou vydány. Když už ne ve formě regulérních epizod, tak jiným způsobem.

Měli jsme tak možnost přečíst si o dokončení osudů Dartha Maula za klonových válek v komiksu Darth Maul: Son of Dathomir a vidět čtyři epizody s nedokončenou animací (tzv. story reel) příběhového úseku Crystal Crisis on Utapau. Nejnověji byly na Star Wars Celebration k vidění další čtyři nedokončené epizody z úseku Bad Batch, tentokrát vyprávějící o skupině klonovaných vojáků pod velením kapitána Rexe, kteří se snaží osvobodit svého hrdinného bratra jménem Echo (ano, přežil). V létě si ještě budeme moci přečíst v románu Dark Disciple o osudech bývalé Dookuovy služebnice Asajj Ventress a rytíře Jedi Quinlana Vose. Kromě těchto materiálů se zatím žádné další adaptace nechystají, avšak není vyloučeno, že ještě něco z následujících příběhů uvidíme. Ať už jako další knihy, komiksy nebo story reely, nebo poupravené např. pro seriál Star Wars Povstalci.

Během panelu na Star Wars Celebration byly odhaleny kresebné návrhy, z nichž jsme některé viděli, nebo uvidíme v projektu The Clone Wars Legacy, ale některé jsou zcela nové. Jako ukázka jednoho z potenciálních příběhů byla odhalena namluvená animace nájemných lovců - mladého Boby Fetta pod vedením Cada Banea – útočících na skupinu Tuskenů na Tatooinu. Dave Filoni popsal jejich vztah jako „předání pochodně mladší generaci“. Cad Bane byl rivalem Janga Fetta a chce vědět, zda i jeho syn/klon bude tak dobrý. Kromě Aurry Sing se objevily kresebné koncepty dewbacka, nové Baneovy lodě Justifier a tuskenského šamana. Celý příběh měl náladou čerpat z Leoneho westernu Pro pár dolarů navíc.

Dalším byl příběhový úsek s Yodou na Kashyyyku, který měl Wookieee představit jako spirituální bytosti, kteří v případě nutnosti mohou povolat (tato schopnost se téměř podobá Síle) „bohy stromů“, obrovské opicím podobné tvory, na nichž mohou jezdit. Odhalený náčrtek nám ukázal generála Tarffula modlícího se ke stromům před bitvou, během níž museli klony a Wookieeové vypálit kus lesa.  

Další náčrty a animace se týkaly příběhu Dark Disciple. K vidění byla Asajj Ventress s vlasy, pronásledující někoho v rušných ulicích Pantora City. Poté, co svou kořist dostihne, se k nim přidá Quinlan Vos. Je k vidění i Asajj v plesových šatech a pozdější scéna útoku skupiny nájemných lovců (Boba Fett, Bossk, Embo, Latts Razzi) na hraběte Dookua.

Příběh Ahsoky Tano měl samozřejmě pokračovat i po odchodu z řádu Jedi. Byla předvedena animace nového modelu její postavy na spídru na coruscantské obloze. Z dálky ji pozoruje záhadný mladý muž (že by Lux Bonteri?)

Mezi další koncepty (v pravděpodobně velmi raném stádiu) patří i náčrtek Ventressiny lodě Banshee (loď uvidíme v seriálu Povstalci), kterou používala v dalším dobrodružství s Ahsokou, dále náčrt sithské svatyně vybudované hluboko pod chrámem Jedi (tento prvek už si našel do kánonu cestu prostřednictvím románu Tarkin), další návrh měl co do činění s konfliktem klonů z pozemních a vzdušných jednotek (něco jako Top Gun ve Star Wars). Asi nejvíce šokující pak bylo sdělení, že v Klonových válkách se měli krátce objevit i Yuuzhan Vongové (vetřelci z jiné galaxie, jejichž invaze je tématem knižní série Nový řád Jedi). Pro seriál byla navržena vongská průzkumná loď s posádkou, která měla prozkoumat (a unést) rytíře Jedi.

Konec seriálu se pak měl odehrávat současně s událostmi filmové epizody III i krátce po nich, přičemž by se zaměřil na osudy klíčových postav – Ahsoky, několika klonů a dalších. 

Obrázky nepoužitých kresebných návrhů k seriálu si můžete prohlédnout ZDE.

Komentáře