CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Komiksový Poe Dameron

04. 03. 2016 Přidal Vlastimil Šprta komentářů

Na úvod je potřeba si otevřeně říci, že první komiksové přiblížení k Star Wars: Síla se probouzí nedopadlo úplně podle představ čtenářů. Bravurně nakreslená komiksové minisérie Star Wars: Shattered Empire sice ukázala a načrtnula několik zajímavých dějových linií, ale působila značně rozpačitě. V Marvelu ovšem nehodili flintu do žita a přišli s novou komiksovou sérií blíže se věnující Epizodě VII, Star Wars: Poe Dameron.

Už samotný název je dostatečně vypovídající, takže není velkým překvapením, že středobodem celé série bude právě hvězdný pilot Odboje, Poe Dameron.

Podle aktuálních informací bude mít scénář pod palcem Charles Soule (Star Wars: Lando, Star Wars: Obi-Wan & Anakin, atd.) a ve spolupráci s kreslířem Philem Notem (Star Wars: Chewbacca, Jonah Hex, atd.) se nám budou snažit přiblížit osudy Poa Damerona před událostmi Star Wars Epizody VII.

Soule se nechal slyšet, že není fanoušek flashbacků, takže můžeme už teď zapomenout na větší počet náhledů do dětství hlavního hrdiny. Naopak se nám má dostat akce ve stylu filmové Mission: Impossible. V kombinaci s přítomností droida BB-8, to zní více než dobře.

Jak to nakonec dopadlo, se dozvíme s velkou slávou 6. dubna 2016. Marvel vypuštění prvního čísla této velmi očekáváné série nijak nepodceňuje a vyhlásil na tento den tzv. Poe Dameron #1 Celebration. Převážně v USA komiksových obchodech budou totiž k mání nejenom výtisky se speciálními obálkami (celkem má být až 9 alternativních obálek), ale návštěvníci obdrží také menší množství upomínkových předmětů (odznáčky, litografie, plakáty, atd.).

A co vy? Jak se na Poa Damerona v komiksu těšíte?

Komentáře