CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Legendární Star Wars Magazín

26. 05. 2015 Přidal CSWU komentářů

Dva měsíce jsou za námi a v rukou se nám ocitá další dávka komiksové Star Wars zábavy. Jste připraveni na odhalení menších i těch zásadnějších překvapení aktuálního sešitu Star Wars Magazínu?

Jako stěžejní příběh celého čísla je nám servírována komiksová jednohubka Nováček (v originále Noob) ze série Star Wars Legacy (v pořadí 4 sešit). I přestože je čtenář o tuto zásadní informaci ochuzen, tak se děj odehrává době 137 let po událostech Star Wars Epizody IV. Hlavní postavou je nový rekrut, stormtroopera Ansona Traska, který je nucen se svou jednotkou poslechnout kontroverzní rozkaz a zlikvidovat skupinu dalších stormtrooperů, která údajně zradila Nové Impérium. Stormtrooper tak stojí proti stormtrooperovi, a dochází na mnohé zásadní otázky. Co je víc? Věrnost Císaři, nebo věrnost Novému Impériu?

Výraz „komiksová jednohubka“ je opravdu na místě, protože i když série Star Wars Legacy popisovala nejedno epické dobrodružství za druhým, tak v případě Nováčka se jedná o výplňový příběh, který vzniknul čistě za účelem zmírnění termínů pro kreslířku sešitů hlavní dějové linie. Scénáristický génius, John Ostrander, se sice snažil, připravil si půdu pro další postavy a zápletky, ale dočasný americký kreslíř Travel Foreman mu prostě s dechem nestačil. Foremanovy nedotažené linky, absence detailů prostředí a nízký počet panelů, to vše se neblaze podepisuje na vyznění celého díla.

O kvalitě a cílové skupině doplňkového příběhu Piráti Hvězdy smrti (originál Death Star Pirates) vypráví dost fakt, že se poprvé objevil jako pětidílná minisérie na konci devadesátých let v časopise pro mládež Star Wars Kids. Nikoho už nepřekvapí, že vypráví o konfrontaci mezi hlavními hrdiny a skupinou pirátů uprostřed trosek Hvězdy smrti.

Dalším výrazným prvkem, který si zaslouží nemalou zmínku, je bezesporu obálka. Hlavní zásluhu na tom má právě kontroverzní štítek Legends. Toto označení se ovšem neohřeje se na obálkách Star Wars Magazínů dlouho. Od příštího čísla se totiž všichni můžeme těšit na příběhy z aktuálních Star Wars komiksových sérií z vydavatelství Marvel, které jsou již na stejné úrovni kánonu, jako Star Wars filmy a seriály!

Podle současných spekulací a předpokladů bychom se mohli dočkat prvního sešitu série Star Wars (Star Wars #1 - Skywalker Strikesčást první) a prvního sešitu série Star Wars: Darth Vader (Star Wars: Darth Vader #1- Vader část první). Jedná se bohužel o nepodložené informace a není opravdu oficiálně jasné, v jaké kombinaci se tyto již zmíněné i další aktuální série (Star Wars: Kanan, Star Wars: Princess Leia) objeví. Jak to nakonec dopadne, se dozvíme s jistotou 15. července. My se těšíme!

Komentáře