CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Recenze: LEGO AT-ST Raider

30. 11. 2019 Přidal CSWU komentářů

Pro ty z nás, kteří jsou také nadšeni prvním hraným seriálem z prostředí Star Wars vyvstává jasná otázka – „A vyšlo podle toho nějaké LEGO?“ Samozřejmě, že ano - LEGO se ale prozatím omezilo na jediný model, a to 75254 AT-ST Raider.

 

1000x1000.jpg

 

V naší krátké recenzi se podíváme výhradně na model samotný, protože nemáme úplně s čím porovnávat – toto AT-ST jsme totiž ještě ani v jedné z dosud odvysílaných epizod vidět nemohli. Model je konstrukčně velice podobný modelu 75123 AT-ST Walker, je patrno ovšem několik vylepšení.

Barevné elementy (pravděpodobně rez a opotřebení) vypadají skvěle a při srovnání s klasickou šedošedou imperiální technikou u původního modelu se jedná o elegantní oživení. Kabinou se nadále otáčí pomocí knoflíku na zadní části modelu. Interiér je dobře dostupný a vleze se do něj jedna figurka.

 

3.jpg

 

Když už jsme nakousli figurky, tak ty se velice povedly – hlavním tahákem je samozřejmě Mandalorian a jak již zmiňovaly četné zahraniční servery – nový, užší, střih klasické LEGO kápě mu velice sluší. Spoilery se ale tentokrát nekonají, pod helmou obličej Pedra Pascala nenajdeme. Dále v setu nalezneme Caru Dune (s oboustranným potiskem obličeje) a dva Klatooiniany – ti sice mají stejné obličeje, ale ostatní potisky naštěstí odlišné. U všech figurek je nutno ocenit důraz na detail.

Stavba modelu je rozdělena do čtyř částí, které se na sebe navazují, je přehledná a zábavná zároveň. Hotový model je stabilní, velice dobře vypadá, na stranu druhou – kromě již zmíněného otáčení kabiny, vystřelovacích laserů (ocení spíše děti na hraní než vitrínový sběratel) a otočných kanónů nemá příliš mnoho dalších funkcí, především chybí možnost variabilněji nastavovat nohy, aniž by model pak ztratil na svojí stabilitě. Svoji tradiční výtku bych měl dále k velkému množství samolepek, kterých vzhledem k velikosti modelu není málo (viz foto), tentokrát v podstatě ani jeden dílek není potisknutý.

2.jpg

I tak musím model doporučit, kromě naprosto skvělých (a zatím unikátních) figurek vystavený model vypadá velice dobře a mohu-li to tak říci i dosti akčně. V kombinaci s dalšími, klidně i menšími sety, je i herní potenciál modelu výborný.

Jistou nevýhodou může být cena, která je bez akcí a slev vyšší, než byla u staršího modelu 75123, na stranu druhou nová verze AT-ST má skoro o 100 dílků více, což je na modelu znát a vyplatí se za něj trochu připlatit. Musíme už jen doufat, že se model osvědčí a budou nás tak čekat i další podobně dobré sety podle seriálu Mandalorian.

 

Adam Kopecký

Komentáře