CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

LEGO Star Wars v roce 2018

01. 01. 2018 Přidal CSWU komentářů

Jak uzavřít minulý rok 2017? Nejlépe pohledem do roku začínajícího! Pro aktivní LEGO fanoušky asi nebudou následující řádky velkou novinkou, ale pro ty ostatní – oficiální LEGO Shop již má v nabídce některé novinky pro rok 2018 a není moc proč váhat, neboť první pololetí bude, i díky premiéře filmu Solo, dosti nabité…

Zatím hlavním tahounem série jsou modely podle osmé epizody. Zde ale především příležitostného sběratele může potěšit, že, na rozdíl od The Force Awakens a TLJ série v roce 2017, je mnoho skvělých modelů v kategorii do 1000 Kč – za zmínku stojí určitě 7500 Ahch-To Island Training, s figurkami Rey a Luka Skywalkera, nebo série ještě levnějších setů – 75179 First Order Specialist Battlepack nebo krabice vždy s dvěma figurkami a dvěma mikromodely: 75195 a 75196, kdy v tom druhém lze konečně jednoduše sehnat Kyla Rena.

75200_alt1.jpg

 

LEGO ale ani příští rok neopomnělo vydávat sety z jiných epizod, navíc v nadále velice příznivé cenové relaci – po loňském duelu na Naboo, skvělém Darth Vader Transformation a hlavně Phantomu s admirálem Thrawnem – přichází letos opět několik příležitostí, jak doplnit svoji sbírku modelů z originální a prequelové trilogie za slušné ceny – za mě jednoznačně vede povedená reedice 75205 Mos Eisley Cantina a 75199 General Grievous‘ Combat Speeder, kde naleznete kromě Grievouse i mistra Windua. Je skvělé, že lego na starší epizody nezanevřelo a stále nás tak zásobuje dalšími modely. Čekají nás také tradičně další reedice - Anakin’s Starfighter (The Clone Wars), X-Wing a mohutný Sandcrawler (oba zařazené do Epizody IV), což je skvělá příležitost pro ty, kteří tyto modely nemohli zakoupit dříve. 

75199_alt1.jpg

 

Ač mne většinou Buildable Figures nechávají chladnými, tak rok 2018 přinese skvěle vypadajícího Bobu Fetta (75553) a Dartha Vadera (75534). A závěrem nelze opomenout, že podle zatím dostupných informací nás čeká 5 modelů a 2 Buildable Figures podle chystaného filmu Solo, jeden model ze série Ultimate Collector Series a podle uniklých informací Yodova chýše na Dagobahu a battlepack s klonovanými vojáky a rytíři Jedi. Pro ty opravdu nedočkavé – některé modely lze jako „leaks“ vyhledat velice jednoduše na internetu.

75533_alt1.jpg

 

Myslím, že do nové sezóny SW LEGO lze hledět s více než velkým optimismem a to zatím vůbec netušíme, co nás bude čekat ve druhém pololetí roku 2018! Soupis modelů lze nalézt na oficiálních stránkách, nebo například na stránce Brickset, kde jsou zahrnuty i potvrzené modely, které se zatím neprodávají.

Zdroje: www.lego.com, www.brickset.com , www.thebrickfan.com

Adam Kopecký

Komentáře