CSWU
MENU
starwars
FB

RECENZE: LEGO The Mandalorian Loď nájemného lovce

05. 10. 2020 Přidal CSWU komentářů
Po delší době se hlásíme opět s recenzí na LEGO. A opětovně se bude jednat o model podle seriálu Mandalorian – tentokrát nový 75292 Razor Crest (v Evropě z licenčních důvodů nově prodávaný jako The Mandalorian Bounty Hunter Transport - Loď nájemného lovce). Musím přiznat, že jakkoli jsem ze seriálu nadšen, tak zrovna Mandalorianova loď mne příliš nezaujala, a proto jsem byl docela zvědavý, jak si designéři s tou, s prominutím, šedavou kostkou s tryskami poradí.
 
 
boxed.jpg
 
 
A na úvod je nutné říci, že velice dobře – Razor Crest je jeden těch modelů, které postavené vypadají ještě lépe než na fotografii. Model je robustní, tvoření 1023 kostkami, a dosti pevný na to, aby zvládl i divoké přestřelky v rukou těch, kteří modely nemají jen na vystavení. Stavění je zábavné po celou dobu, a to i díky rozličným použitým technikám. Jádro modelu tvoří pevná konstrukce, která vede k sice dobře dostupnému, ale bohužel chudšímu a nepravidelnému interiéru, který je konstrukcí částečně omezen. Všechny boční stěny je možné snadno odklopit a model obsahuje i dostatek úložných prostor.
 
IMG_0310.jpg
 
Postavený model dobře odpovídá svojí předloze. Obavy z nudné šedi mají zmírnit četné samolepky, což je už tradičně moje největší výtka – samolepek je celkem 13 (včetně dvou “karbonitových figurek“), což je podle mě trochu moc. Na stranu druhou je nutné uznat, že postavený model vypadá, zvláště vezmeme-li v potaz předlohu, opravdu výborně.
 
IMG_0309.jpg
 
Pokud jde o figurky – Mandalorian je identický s tím z 75254 AT-ST Raider. Dále tu máme jednoho Scout Troopera, povedeného Greefa Kargu, IG-11 a především The Child – „Baby Yoda“ je bezpochyby roztomilý a perfektně zpracovaný – tato figurka je bezpochyby tady ta hlavní. Hlavička je gumová, takže obava z náhodného poškození tohoto miniaturního dílku naštěstí není na místě.
 
figy1.jpg
 
VERDIKT: Model překvapivě dobře vystihující svoji předlohu. Robustní, s velkým herním potenciálem a nečekaně i dobře vypadající vystavený. Velice zábavné stavění. Poněkud horší interiér a četné samolepky jsou jediná negativa. Skvělé figurky.
 
 
 
Adam Kopecký

Komentáře