CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

To jsou drony které hledáte - Luke Skywalker se zapojí do boje proti Rusku

07. 02. 2023 Přidal CSWU komentářů

Mark Hamill není hrdinou jenom na našich televizních obrazovkách. Představitel Luka Skywalkera se rozhodl svérázně zapojit do probíhající války Ruska s Ukrajinou: Tím, že podepíše omezený počet plakátů k milované hvězdnoválečné sáze… a výtěžkem z prodeje pak podpoří ukrajinské drony.

Od roku 2017, kdy byl do kin uveden film Star Wars: Poslední z Jediů, herec Mark Hamill žádné předměty spojené se slavnou ságou zásadně nepodepisoval. Dění na Ukrajině ho však přimělo jeho rozhodnutí přehodnotit… a udělat výjimku, která poslouží dobré věci. Hamill, jenž je na žádost prezidenta Volodymyra Zelenského už od září velvyslancem projektu ukrajinské „Armády dronů“, hodlá prostřednictvím podepsaných plakátů vybrat peníze na jejich údržbu.

Prodej by měl začít příští týden – tedy nedlouho před smutným ročním výročím ruského vpádu na Ukrajinu, které připadá na 24. února. Zatím ještě není jasné, zda půjdou postery s vlastnoručním podpisem samotného Luka Skywalkera do prodeje formou soutěže či aukce. Herec nicméně předpokládá, že o podepsané plakáty projeví zájem především skalní fanoušci. Můžeme jenom doufat, že částka, kterou budou ochotní zaplatit, bude patřičně vysoká.

Hamill připomněl, že zatímco Star Wars byly původně pohádkou pro děti, dění na Ukrajině je děsivou a trýznivou realitou. Srovnávání těchto světů by proto nemělo zlehčovat „skutečné hrůzy, kterým Ukrajinci čelí“. Přesto však uvedl, že jej svět Star Wars naučil dělat „správnou věc pro dobro všech místo toho, aby šlo jen o vlastní zájmy“. Drony jsou podle filmového syna Dartha Vadera tolik potřebnýma „očima na obloze“. Snad se mu na ně podaří vybrat nemálo peněz!

Komentáře