CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Mandalorian - rozbor druhého traileru

30. 10. 2019 Přidal Jakub Berger komentářů

Včera ráno byl zveřejněn druhý trailer na seriál Mandalorian. Jedná se o první hraný Star Wars seriál, jehož osm epizod se bude odehrávat pět let po Epizodě VI. Ukázka nám odhalila mnoho nových záběrů a překvapivých informací, které vám shrneme v následujících pár odstavcích.

Stejně jako trailer první, i nyní vše začíná záběrem na helmy stomrtrooperů v písku a nabodané na kůly, kolem kterých prochází Mandalorian (Pedro Pascal). Celý trailer doprovází hlas klienta (Werner Herzog), jednoho z antagonistů seriálu, který říká: „Je svět od doby revoluce pokojnější?“ Vidíme dvě postavy, které na blurrzích (tvorové známí již ze seriálu Klonové války) jedou po kraji útesu. Hlas pokračuje: „Je hanba, že tví lidé trpěli,“ a scéna přejde na Mandaloriana v soutěsce. Rozhlíží se a hmatá po blasteru, když je přepaden skupinkou Trandoshanů, což vyústí v kratičký souboj. Dále vidíme dým, který se pomalu rozplyne a odhalí řadu postav zmražených v karbonitu, načež klient dodá: „ale lovení lidí je komplikovaná profese.“

Z hyperprostoru vidíme vystoupit Razor Crest, Mandalorianovu loď, která následně přeletí nad lesnatou krajinou s několika jezírky. Následuje vykládání karbonitu se zajatci. „Řekli, že jsi přijel.“ Vidíme záběr na vesnici a následně Mandaloriana, který vchází pravděpodobně do místní kantýny, kde můžeme vidět například Rodiana a pár dalších návštěvníků, kteří si (pravděpodobně Mandaloriana) prohlíží. „Řekli, že jsi nejlepší na parsek odsud.“ Otevření dveří odhalí místnost s několika stormtroopery a za stolem sedícího Klienta, na kterého máme v další scéně detailní záběr, kdy říká: „Souhlasil bys?“ Následuje akční scéna, kdy Mandalorian vychází ze dveří a při stálé chůzi vpřed likviduje několik stormtrooperů.

Další scéna nám ukazuje chlapce v rudém oděvu, který napřahuje ruku. Zda se jedná o flashback na mladičkého Mandaloriana si budeme muset počkat, ovšem několik následujících scén je velmi zajímavých a pravděpodobně nečekaných. Záběr stáčející se k obloze nám ukáže jiskry a kouř, kterým proletí separatistický dělový člun HMP, známý ze scén na Kashyyyku v Epizodě III nebo seriálu Klonové války. Poté vidíme ženu a muže držícího právě onoho chlapce prchat ulicí před bitevními superdroidy B2, kteří za palby postupují. To je velmi překvapivá informace a není jasné, zda se v seriálu částečně podíváme také do minulosti a do období Klonových válek nebo jsou separatistické jednotky nějakými přebytky z války, které využívá někdo další.

Následně vidíme opět Mandaloriana, který střílí ze svého nátepníku lanko s kotvičkou, kterým chytá Quarrena a přitahuje si jej. Quarren po něm vystřelí a zasahuje do hrudi, ale střela zbrojí neprojde a Mandalorian střílí nazpět. Jedná se o pár vteřin navíc k záběrům, které již známe z prvního traileru. Dále se nám naskýtá pohled na nosorožci podobného tvora se srstí, který za sebou následně táhne zápolícího Mandaloriana. Pohled na hlavního hrdinu v kokpitu Razor Crestu, kde je společně se spřáteleným tvorem (pravděpodobně Ugnaught, hraný Nickem Noltem). Dále dvojice spídrových motorek uhánějící pouští a o samotě kráčející siluetu Mandaloriana. Opět záběr na Razor Crest, tentokrát pod palbou jiné lodi. Pohled na Greefa Carga (Carl Weathers), šéfa Cechu nájemných lovců, a několik dalších humanoidů, kteří sledují přistávající Razor Crest. Dále Cara Dune (Gina Carano), bývalá vojačka Povstalecké aliance, podávající ruku Mandalorianovi a opět hlavní hrdina kráčející sám krajinou. „Mandaloriane,“ pokračuje klient. Následně je zezadu zabrán moff Gideon (Giancarlo Esposito) a dvojice umrlčích vojáků stojící před zdí se značným množstvím stop po blasterových střelách. „Podívej se ven.“ Stejný záběr, nyní zepředu, nám odhaluje navíc skupinu stormtrooperů. Dále vidíme droida IG-11 (Taika Waititi) v přestřelce. „Čekají na tebe.“ Poté sledujeme neznámou ženu v pravděpodobně stejné vesnici, kde o pár záběrů dříve vidíme Caru, která pokládá hlavnímu hrdinovi ruce na tváře. Následuje opět záběr na Caru, tentokrát v přestřelce s Billem Burrem, jehož role je zatím neznámá, a který krom dvou blasterových pistolí používá i třetí automatizovanou na robotické paži, kterou má na zádech. Poté vidíme detail letící stíhačky TIE, která za sebou táhne na lanku hlavního hrdinu. Ten se s pomocí tryskového batohu dostává k poklopu kulovitého kokpitu. V interiéru vidíme moffa Gideona otáčejícího se po Mandalorianovi. Nakonec vidíme hlavního hrdinu pozvedajícího svou pušku a zaměřujícího cíl. Poprvé také slyšíme jeho hlas, kdy odpovídá: „Jo… Dobře.“

Byť trailer neměl ani dvě minuty, opět se svou vážnou hudbou a akčními scénami snaží navodit atmosféru drsného seriálu z galaktického podsvětí. Seriál bude mít premiéru již 12. listopadu na Disney+.

Komentáře