CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Natáčení Epizody VIII začalo!

15. 02. 2016 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Ačkoli byla premiéra Star Wars Epizody VIII posunuta o celý půlrok, začátek produkce se zpozdil pouze o pár týdnů, takže tvůrci v čele s režisérem Rianem Johnsonem mají několik měsíců k dobru, aby pokračování ostře sledované ságy dopadlo co možná nejlépe. Mluvit nyní o začátku natáčení, je ale poněkud nepřesné, protože několik záběrů bylo natočeno již na podzim v rámci předprodukce na lokalitě irského ostrovního kláštera Skellig Michael, který v Epizodě VII zastupoval první chrám rytířů Jedi a toho času poustevna Luka Skywalkera na vodní planetě Ahch-To.

Začátek regulérního natáčení, které opět probíhá v Londýně, oznámil na konferenčním hovoru s investory výkonný ředitel společnosti Disney, Bob Iger. Epizoda VIII se po triumfálním úspěchu sedmého dílu (třetí nejvýdělečnější film všech dob a v Americe dokonce první) dočkala mnoha spekulací i prvních nejasných informací. Dříve bylo prezidentkou Lucasfilmu, Kathleen Kennedy potvrzeno, že se v Epizodě VIII vrátí kompletní herecké obsazení z Epizody VII (a myslela tím opravdu kompletní, tedy včetně Harrisona Forda i Maxe von Sydowa). Dnes bylo vydáno oznámení, které stvrzuje návrat pouze přeživších postav ze "sedmičky". Hlavní důvod zpoždění produkce bylo, že se tvůrci snažili upravit scénář tak, aby více akcentoval právě hrdiny sedmé epizody na úkor nových tváří. Tou nejvýznamnější je bezpochyby Benicio Del Toro, který by nepřekvapivě měl hrát zápornou postavu. Další potvrzenou novou známou novou tváří je herečka Laura Dern (např. Zběsilost v srdci nebo Jurský park). Posledním nováčkem je Kelly Marie Tran, epizodní herečka z řady méně známých seriálů a internetových projektů (College Humor) - z tohoto pohledu jde o nalezení mladého talentu ve stylu Daisy Ridley.

Šéf Disney zároveň potvrdil, že letošní předvánoční Star Wars biják, česky poněkud „zvláštně" nazvaný Darebák jedna: Star Wars Story, je v podstatě hotový. Ti, kdo předvídali, že obrovské utajení se bude týkat hlavně epizod hlavní ságy Star Wars se pochopitelně spletli, neboť o tomto filmu oficiálně nevíme kromě obsazení a základní premisy příběhu vlastně skoro nic. Iger se zmínil také o probíhající předprodukci spin-offu o mladém Hanu Solovi (premiéra je stanovena na květen 2018) a začátek prací na Epizodě IX, kterou uvidíme v roce 2019.

Film Star Wars: Epizoda VIII má českou premiéru stanovenu na 14. prosince 2017.

(Tento text se objevil rovněž na portálu Filmserver.cz.)

Komentáře