CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Nové filmy a seriály Star Wars oznámeny!

11. 12. 2020 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy v noci na dnešek na akci Investor Day 2020 společnosti Disney oznámila, či znovu představila ohromující počet nových filmů a seriálů, které dále rozšíří galaxii Star Wars a přispějí k její větší propracovanosti.

 

Rogue-Squadron-movie-logo.png

Příštím celovečerním filmem Star Wars bude Rogue Squadron („Eskadra Rogue“) v režii Patty Jenkins (např. Wonder Woman). Příběh představí novou generaci pilotů hvězdných stíhaček, kteří si v kokpitech vysluhují ostruhy a riskují životy. Podle Patty Jenkins bylo natočení filmu o stíhacích pilotech jejím celoživotním snem. Kromě lásky ke Star Wars ho ovlivnila i skutečnost, že jejím otcem byl pilot stíhačky F4, který zemřel ve službě. Podle bývalého výkonného ředitele Disney Boba Igera by měl být film přístupnější širšímu publiku než ostatní projekty.

Film Rogue Squadron dorazí do kin o Vánocích 2023. Teaser k představení filmu zhlédněte zde:

 

Taika_Waititi_film_temporary_logo.png

nepojmenovaný film Taiky Waititiho

V procesu je i vznik dalšího již v květnu oznámeného celovečeráku, který režíruje uznávaný filmař a držitel Oscara Taika Waititi (např. Thor: Ragnarok, finále první řady Mandaloriana). Kathleen Kennedy slíbila svěží, nečekaný a jedinečný přístup k látce Star Wars, daný Taikovým obrovským talentem a smyslem pro humor.

Datum premiéry tohoto filmu zatím není známo.

 

 

KenobiSeries.jpg 

Loni v srpnu na akci D23 Expo oznámil Lucasfilm návrat Ewana McGregora v kultovní roli mistra Jedi Obi-Wana Kenobiho coby seriálový speciál na Disney+. Minisérie s oficiálním názvem Obi-Wan Kenobi se odehrává 10 let po dramatických událostech Epizody III: Pomsta Sithů, kde došlo pádu jeho nejlepšího přítele a bývalého jediského učedníka Anakina Skywalkera a k jeho přeměně na sithského lorda Dartha Vadera. Nově také byla oznámena účast Haydena Christensena, který se vrátí jakožto obávaný sithský lord a oba bojovníci si budou po Mustafaru moct střihnout odvetu.

Seriál bude mít šest epizod (třebaže se objevily i zvěsti o zkrácení na čtyři) režíruje Deborah Chow, která si vysloužila své Star Wars ostruhy na první sezóně seriálu Mandalorian.

 

AhsokaSeries.jpg

Po dlouho očekávaném hraném debutu v seriálu Mandalorian bude příběh Ahsoky Tano, napsaný Davem Filonim, pokračovat ve spin-offové minisérii v hlavní roli s Rosario Dawson a výkonnými producenty opět budou Dave Filoni a Jon Favreau. Společně se seriálem Rangers of the New Republic půjde o crossover se seriálem Mandalorian.

 

RangersNR.jpg

Spin-off seriálu Mandalorian. Tento hraný seriál z dílny výkonných producentů Jona Favreaua a Davea Filoniho se odehrává ve stejné době jako Mandalorian a společně s titulem Ahsoka bude jeho závěr tvořit crossover s tímto seriálem. Podle názvu lze předpokládat, že se bude jednat o příběh Cary Dune jakožto novorepublikové šerifky či novorepublikových pilotů pod vedením kapitána Carsona Tevy. Tyto podrobnosti však zatím oznámeny nebyly.

 

Lando_series_logo.png

Všemi oblíbený ničema Lando Calrissian se vrátí v minisérii pro Disney+. Příběh vzniká pod taktovkou Justina Simiena, tvůrce oceněné sociální satyry Dear White People a velkého fanouška Star Wars.

 

AndorSeries.jpg

Seriál Andor bude napínavý špionážní thriller, za nímž stojí Tony Gilroy a na Disney+ dorazí v roce 2022. K Diegu Lunovi, který si zopakuje roli povstaleckého špiona Cassiana Andora a Alanovi Tudykovi, který ztvárnil nezapomenutelného droida K-2SO, známých z filmu Rogue One, se přidá celá řada dalších známých tváří, mezi nimiž je i Stellan Skarsgård (Thor, Černobyl), Adria Arjona (Smaragdové město, Good Omens), Fiona Shaw (série Harry Potter), Denise Gough, Kyle Soller a Genevieve O'Reilly jako Mon Mothma (v Rogue One, v seriálu Povstalci a ve vystřižených scénách Epizody III). Natáčení seriálu začalo před třemi týdny v Londýně. Seriál by měl mít 12 epizod.

Upoutávku z natáčení Andora můžete zhlédnout tady:

 

TheAcolyte.jpg

Leslye Headland, tvůrkyně seriálu Ruská panenka nominovaného na cenu Emmy, přináší na Disney+ seriál Star Wars jménem The Acolyte, oznámený rovněž již v květnu. Půjde o mysteriózní thriller, který se odehrává v závěru éry Vrcholné Republiky (High Republic), tedy asi 100 let před událostmi filmových epizod a zavede diváky do galaxie temných tajemství, kde se opět rozmáhají síly temné strany. Seriál má mít ženskou hlavní hrdinku či hrdinky. Období Vrcholné Republiky je dobou, kdy se má odehrávat celá řada knih a komiksů, které dokumentují události v této dosud nezmapované době.

 

Star_Wars_Bad_Batch.jpg

Spin-off seriálu Klonové války byl oznámen v červenci sleduje elitní a experimentální klony z jednotky Bad Batch („Vadná várka“), kteří se snaží protloukat rychle se měnící galaxií bezprostředně po klonových válkách. Vadná várka je unikátní klonové komando, které se geneticky liší od svých bratrů v armádě klonů – každý má svou jedinečnou výjimečnou schopnost, díky nimž mohou plnit i ty nejsmrtonosnější mise. V éře po klonových válkách se ve snaze najít nový smysl života živí jakožto žoldnéři.

Seriál Bad Batch bude na Disney+ uveden příští rok. Na upoutávku z natáčení se můžete podívat zde:

 

SWVisions-Logo.jpg

Star Wars: Visions představí kreativní pohled na předalekou galaxii v sérii krátkých animovaných filmů. Antologie přinese 10 fantastických vizí od několika předních japonských anime studií a představí Star Wars v nové kulturní perspektivě.

 

Star_Wars_A_Droid_Story_logo.png

Lucasfilm vyvíjí i další příběhy na rozhraní animace a vizuálních. Tým Lucasfilm Animation se spojil se společností vizuálních efektů Industrial Light & Magic a společně vytvořili animovaný film pro Disney+, nazvaný Droid Story. Příběh nám představí nového hrdinu, kterého bude provázet legendární duo droidů R2-D2 a C-3PO.

 

Kromě toho byly na Investor Day představeny i nové podrobnosti k pátému filmu ze série Indiana Jones, který začne na jaře natáčet James Mangold (Logan). Film v hlavní roli s Harrisonem Fordem uvidíme nejspíš v červenci 2022. Nových detailů se dočkal i seriál Willow, který je volným pokračováním filmu z roku 1988. Seriál se začne natáčet v březnu ve Walesu, do titulní role Willowa Ufgooda se vrátí Warwick Davis a na Disney+ by se měl objevit v roce 2022.

Komentáře