CSWU
MENU
starwars
FB

Novinky o Rogue One - tentokrát oficiálně

23. 06. 2016 Přidal Monika Večeřová komentářů

Vydání Entertainment Weekly tohoto týdne přineslo nové informace ohledně filmu Rogue One: Star Wars Story. Film režiséra Garetha Edwardse (jehož dalším dílem je Godzilla z roku 2014) by měly vytvořit ‚most‘ mezi prequely a původní trilogií. Film by tak měl doplnit filmová plátna o záběry, které byly fanoušky doposud postrádány.

000a3r54324-r2d2-ew1421 (1).jpg

 

  • Pozadí obálky časopisu tvoří kráčející kolosy AT-ACT (All Terrain Armored Cargo Transport); z jejichž názvu vyplývá, že jsou určené k převozu nákladu. Mají být vyšší a užší než známé AT-AT. Před Hvězdou smrti se pak nacházejí plošší stíhací letouny (než jaké doposud známe) tvaru tesáku představené jako TIE Strikery.
  • Hlavní postava Jyn Erso (ztvárněná britskou herečkou Felicity Jones) se podle všeho bouří jak proti straně Impéria, tak povstalců. Tato skutečnost může mít původ ve faktu, že její filmový otec – Galen Erso (jméno Galen jsme už ve Star Wars slyšeli jako jméno hlavního hrdiny hry The Force Unleashed), hraný Madsem Mikkelsenem, je pro své vědomosti žádaný oběma válčícími stranami. Jyn se může pochlubit velmi pestrou minulostí, díky níž se vyzná v galaktickém „podsvětí“. Poté, co je zadržena Povstáním, dostává šanci stát se užitečnou. Producentka Kathleen Kennedeyová ji přirovnává k Janě z Arku, doufejme, že ji nakonec nepotká stejný osud jako dávnou francouzskou hrdinku.
  • Ve vydání časopisu jsou dále detaily o členech skupiny, která je v čele s Jyn pověřena získáním plánů Hvězdy smrti. Herecké obsazení tvoří:
    • Diego Luna (kapitán Cassian Andor),
    • Jiang Wen (Baze Malbus; Chirrutův přítel, válečník; dvojice je připodobněna k donu Quijotovi a Sanchu Panzovi),
    • Donnie Yen (Chirrut Îmwe oddaný jediskému učení; Edwards jeho postavu komentuje takto ‚Přesvědčení, že se objeví magické bytosti, které nás spasí (Jediové), je pryč, a tak musejí povstat normální lidé, aby zastavili zlo před ovládnutím světa.‘),
    • Riz Ahmed (Bodhi Rook; horkokrevný pilot),
    • Forest Whitaker (zahraje si Sawa Gerreru představeného již dříve v páté řadě seriálu Star Wars: Klonové války a zmíněného v seriálu Star Wars Povstalci; byl členem skupiny, kterou trénovali Anakin, Obi-Wan a Ahsoka s cílem ochránit planetu Onderon před armádou separatistických droidů; změna barvy očí prý bude vysvětlena v Obrazovém slovníku k filmu),

Saw_Gerrera_Rogue_One.pngacw_ia_100194.jpg

    • Alan Tudyk (který ztvární droida K-2S0, bezpečnostní droid, protiklad ‚Zlaťáka‘ C-3PO, Kaytoo je přirovnáván k Chewbaccovi, obvykle dříve jedná než myslí a jeho cílem by také mělo být napravování dávných chyb, tak jako v případě Jyn).
    • Ze strany Impéria je představen Orson Krennic, kterého si zahrál Ben Mendelsohn, jehož hlavním cílem je rozdrtit sílící Povstání na prach pomocí svých Deathtrooperů, aby si získal císařovu přízeň. Přitom se snaží vyhnout hněvu císařova vykonavatele, Dartha Vadera, který se ve filmu také objeví.

    V tištěné podobě článku by se také měl objevit bližší popis přetáček filmu. Čas zbývající do premiéry utíká jako voda, a tak se můžeme těšit na prosinec, kdy konečně spatří světlo světa.

Komentáře