CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

O čem bude román Dark Disciple

22. 03. 2015 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Když byl seriál Star Wars: Klonové války zrušen ve prospěch nového seriálu Star Wars Povstalci, spousta fanoušků to nesla velmi nelibě. Důvodů bylo hned několik. V první řadě šlo o výbornou úroveň posledních dvou sérií, které obě vyhrály po dvou cenách Daytime Emmy.  Dále jde o fakt, že jde o poslední přímý příspěvek George Lucase do ságy Star Wars (tedy přinejmenším, než se rozhoupají s produkcí hraného seriálu, kterým se Lucas rovněž zabýval).   

Po zkrácené šesté sezóně tak nastoupil projekt The Clone Wars Legacy. Ten má za úkol některé z nevydaných příběhů přinést jinou alternativní cestou. Tyto příběhy jsou zcela kanonické a platí tedy stejně jako většina nově vydávaných materiálů, které jsou na stejné úrovni s filmy a novými seriály. Je to koneckonců logické, protože jde o přímou adaptaci schválených, leč nezrealizovaných scénářů Klonových válek.

Tak jsme se tedy dočkali komiksu Darth Maul: Son of Dathomir, čtyř epizod s nehotovou animací (tzv. story reel) s názvem Crystal Crisis on Utapau uveřejněných na webu StarWars.com a zatím posledním přírůstek bude román Dark Disciple. Kniha, kterou napsala Christie Golden (série Fate of the Jedi) se už od prvních informací měla vypořádat s osudy někdejší sithské vražedkyně a nyní nájemné lovkyně Asajj Ventress, které se v seriálu dostávala velká pozornost. Druhým velkým protagonistou je netypický rytíř Jedi Quinlan Vos, který v seriálu naopak dostal pouze jedinou epizodu. Kniha má být dle informací od autorky adaptací celých osmi epizod seriálu, což je dvakrát více než měly předchozí materiály. Na druhou stranu se jedná o román a tam se není třeba omezovat prostorem jako třeba v případě komiksu. 

Nyní byla na serveru nakladatelství Random House odhalena synopse děje knihy (pozor, spoilery pro ty, kteří neviděli celý seriál):

K porážce nejnebezpečnějšího válečníka temné strany musí Jediové i Sithové spojit své síly.

Taktiky bývalého mistra Jedi a nyní nebezpečného sithského lorda, hraběte Dookua se ve válce mezi armádami temné strany a Republikou stávají čím dál brutálnějšími. I přes moc Jediů a vojenskou zdatnost jejich armády klonů si už jen samotný počet obětí vybírá děsivou daň. A když Dooku nařídí masakr flotily bezmocných uprchlíků, rada Jedi cítí, že nemá jinou možnost, než podniknout drastické kroky: nařídí přímou likvidaci muže zodpovědného za mnoho válečných zvěrstev, samotného hraběte Dookua.

Avšak úskočný Dooku je nebezpečnou kořistí i pro ty nejlepší lovce. Rada tedy učiní smělé rozhodnutí svěřit misi oběma stranám moci Síly – vyslat zbrklého rytíře Jedi Quinlana Vose s nechvalně známou bývalou sithskou učednicí Asajj Ventress. I když je nedůvěra Jediů v tuto prohnanou vražedkyni a někdejší Dookuovu služebnici velká, Ventressina nenávist k jejímu bývalému mistrovi je ještě větší. Je více než ochotná propůjčit své bohaté zkušenosti v úloze nájemné lovkyně – a vražedkyně – ve prospěch Vosova úkolu.

Společně jsou Ventress a Vos nejlepší nadějí na eliminování Dookua, pokud jejich misi nepřekazí city, jež se mezi nimi začínají objevovat. Ale Ventress je rozhodnuta dotáhnout do konce svou odplatu a konečně odložit svoji temnou sithskou minulost. Rozpolcená mezi komplikovanými emocemi, které cítí k Vosovi a zuřivostí své válečnické duše, se snaží dosáhnout vítězství na všech frontách. Tento závazek však bude podroben nemilosrdné zkoušce ze strany jejího smrtícího nepřítele… i jejích vlastních pochyb.

Román Star Wars: Dark Disciple vychází 7. července 2015.

Komentáře