CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Oficiální Star Wars App pro iOS a Android

09. 07. 2015 Přidal Jiří Budinský komentářů

Po letech čekání na něco, co vlastně všem přišlo přirozené, se konečně fanoušci se smartphony dočkali. Tedy alespoň ti američtí. Na americkém Google Play Store a iTunes App Store se totiž objevila oficiální Star Wars aplikace.

Aplikace je zcela zdarma, dokonce ani žádné mikrotransakce jsme neobjevili. Na druhou stranu získáváme poměrně jednoduchou aplikaci s jasným cílem především zabavit na kratší dobu a případně si trochu zablbnout s kamarády.

Co vlastně oficiální aplikace Star Wars umí? Tak napřčíklad vám s přesností na vteřiny odpočítává čas do premiéry nových Star Wars, tedy Síla se probouzí a Epizoda VIII (v době psaní tohoto článku je to 686 dní)

Aplikace vám každý den může říct zajímavost týkající se daného data v kontextu Star Wars. Například v den psaní tohoto článku měla před 10 lety premiéru Epizoda III v Japonsku. Dále vám aplikace zprostředkovává poslední novinky týkající všeho okolo Hvězdných válek. Zábavným prvkem je také ukazatel venkovní teploty, který pak aplikace přirovná k některé z filmových planet.

Zábavních funkcí je v aplikaci celá řada a většina je poplatná době. Můžete si tak vybrat s široké galerie gifů vyjadřujících vaše emoce, které pak můžete velice snadno sdílet třeba v Messengeru, můžete také využít Soundboard s hláškami a zvuky ze Star Wars, což je funkce, kterou jsme viděli v desítkách neoficiálních aplikací, ale je hezké ji mít konečně tak nějak s glejtem. Aplikace vám také feeduje oficiální videa, která najdete i na starwars.com.

Rozhodně nejoblíbenější funkcí bude patrně selfie generátor, kde se můžete vyfotit v kostýmu filmové postavy, vybrat si pozadí a další postavu, s kterou se chcete “vyfotit” a toto pak sdílet svým přátelům. Apka také pracuje s rozšířenou realitou v podobě tréninkového programu, kde s mobilem coby světelným mečem musíte odrážet střely tréninkového droida a nebo, pokud najdete někde plakát odkazující na appku, vám aplikace zobrazí některé z postav z Epizody VII plně ve 3D.

Screenshoty z aplikace můžete nalézt níže v galerii.

Hlavní problém, který s aplikací máme, je momentální nedostupnost v jiném než US obchodě s aplikacemi (platí pro oba systémy), to se ale dá docela snadno obejít - na internetu najdete desítky návodů. My jsme to udělali také tak. Takže vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak se vám appka líbí.

 

Komentáře