CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Oznámena minisérie Star Wars: Forces of Destiny

13. 04. 2017 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Od Star Wars Celebration nás dělí necelý den, ale novinky se objevují už teď. Web magazínu Entertainment Weekly odhalil exkluzivně informace o nové kreslené minisérii Star Wars: Forces of Destiny, která bude zaměřena na ženské hrdinky ve Star Wars. Tento krok je součástí dlouhodobé strategie, která má napomoci většímu přílivu fanynek do řad příznivců Hvězdných válek. Minisérie by však měla být zajímavá pro všechny fanoušky bez rozdílu. S minisérií je spojena i nová řada figurek a dalších hraček od Hasbra, společně s knižní sérií Daring Adventures a dalším merchandisingem.

Minisérie se bude skládat z šestnácti krátkých (zhruba 3 minuty) samostatných epizod a bude se odehrávat v několika časových obdobích. Postavy, které minisérie důkladněji prozkoumá, jsou) Rey (Daisy Ridley), Jyn Erso (Felicity Jones), Ahsoka Tano (Ashley Eckstein), Hera Syndulla (Vanessa Marshall), Sabine Wren (Tiya Sircar), Maz Kanata (Lupita Nyong'o), Padmé Amidala (Catherine Taber), Leia Organa (Shelby Young), ale objeví se třeba i Anakin Skywalker (Matt Lanter), Han Solo, Chewbacca, Finn, Ketsu Onyo, C-3PO, R2-D2, BB-8 i Chopper. Jak je vidět, svým postavám propůjčila svůj hlas i celá řada původní (i filmových) představitelů.

fox_108_sc220_033117.jpg

Jak již bylo řečeno, krátké příběhy na sebe nebudou navazovat, ale zároveň budou pevně spjaty s kanonickými zdroji. Kupříkladu příběhy Rey se budou bezvýhradně odehrávat v průběhu filmu Síla se probouzí (tedy žádné pohledy do Reyiny minulosti ani budoucnosti – na to si musíme počkat do prosince). Příběh Jyn Erso se zase bude zcela pochopitelně odehrávat před filmem Rogue One: Star Wars Story. Leiin příběh bude inspirován vystřiženou scénou z filmu Impérium vrací úder, kdy naši hrdinové čelí na hothské základně Echo dravé wampě. Dočkáme se i příběhů z povstalecké základny na Yavinu 4, jejichž hrdinkou bude Sabine. Ale minisérie přinese i některá velmi vítaná shledání, kdy se v jedné epizodě situované do stejné doby jako Návrat Jediů k Leie, Hanovi a Ewokům přidá Hera Syndulla (což je dost možná pro některé nejzajímavější informace ze všech, protože takto tedy víme, že Hera přežije minimálně do doby Epizody VI).   

fox_103_sc110_033117.jpg

Scénář k těmto mini-dobrodružstvím napsala Jennifer Muro (podepsaná například pod komiksovým animákem Justice League Action), přičemž nápady přispěl i výkonný producent Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars Povstalci). Epizody režíroval Brad Rau (Star Wars Povstalci). Prvních osm dílů minisérie bude k dispozici v červenci na YouTube kanálu Disney, přičemž na podzim budou i se zbylými osmi epizodami uvedeny na Disney XD.

Komentáře