CSWU
MENU
starwars
FB

Sheev Palpatine mladší

06. 03. 2020 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Inspirace Epizody IX – Vzestup Skywalkera komiksem Dark Empire (1992) zjevně sahá ještě o něco málo hlouběji. Knižní přepis, který je v posledních pár dnech velmi kontroverzní odhalováním spousty důležitých detailů, které se do filmu nedostaly, odhalil i otázku z nejpalčivějších, a to, jak do příběhu zapadá Reyin otec/Palpatinův syn.

 

89151459_10156709343922096_7988641945108873216_o.jpg

Spousta lidí předpokládala, že potomka zplodil po vzoru mnoha vládců s jednou ze svých císařských konkubín. Pravda je však o něco temnější a opět jde o paralelu s Dark Empire. Reyina otce vytvořili exegolští kultisté Věčného Sithu, kteří chtěli vytvořit bytost/tělo/schránku, která by zhoubnou moc temné strany Síly jejich pána Palpatina vydržela. Tyto extenzivní úpravy genů přežil jediný neidentický klon (strand-cast, česky odvržek?) a klonovaný Palpatine ho přijal za "syna" (podobně jako Jango Fett svého klona, Bobu), bohužel se však časem, celkem ironicky, ukázalo, že není vůbec mocný v Síle. Proto ho Palpatine zavrhl. Jak však platí i v genetice, co se nepřenese na přímého potomka, může se tím spíše přenést na vnuka, lépe řečeno vnučku, kterou "Palpatinův syn" zplodil s jakousi doposud neznámou ženou.

dtg9wejf7rk41.png

Fakt, že jsme neviděli mladého Palpatina, ale pouze jeho staré rozkládající se tělo, spousta lidí pokládala za nevyužitý potenciál inspirace komiksem Dark Empire. Nyní tedy víme, že minimálně jeden mladý Palpatine (byť neidentický a slabý v Síle) po galaxii skutečně pobíhal. Genetické úpravy klonů, případně neidentické klony jsou ve Star Wars již poměrně zdomácnělé. Třeba zrovna čerstvá sedmá řada seriálu Klonové války představila jednotku zvanou „Vadná várka“, kde klony vypadají a chovají se velice odlišně od běžných klonovaných vojáků. O genových farmách a „odvržcích“ se krátce a v jiné souvislosti mluvilo i v seriálu Mandalorian.

Komentáře