CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Rozhovor pro Variety – Diego Luna & Hayden Christensen

11. 06. 2023 Přidal CSWU komentářů

Před třemi dny Youtube kanál Variety zveřejnil velmi příjemný rozhovor mezi herci Haydenem Christensenem (Anakin Skywalker/Darth Vader) a Diegem Lunou (Cassian Andor). Celý rozhovor má úžasnou dynamiku, kdy si oba pánové povídají o tom, jaké to pro ně bylo jako herce a také jako fanoušky Star Wars a sdílejí mezi sebou své postřehy a zkušenosti.

Oba popisují například to, jak podstoupili zdlouhavý castingový proces (přestože Diego zmiňuje setkání s režisérem Garethem Edwardsem a to, že byl jeho favoritem pro danou roli, a přesto musel ještě přesvědčit „ostatní“, že je hoden, i když si sám myslel, že je nemožné, aby roli se svým přízvukem dostal), a jaké pro ně bylo držet informace o filmech a obsazení pod pokličkou. Oba se mimo jiné vyjadřují, že oceňují tajnůstkářství spojené se značkou Star Wars. Ani jeden z nich nemá rád spojlery a konkrétně Hayden se nechá slyšet, že kvůli tomu v dnešní době ani nekouká na trailery, aby nevěděl, co čem film bude. Oba oceňují 90kovou kulturu sledování filmů v kinech, kdy jste znali jedno, dvě jména herců, název filmu a žánr, a nic víc. Kdyžto dnes diváci chodí do kina už s předem vytvořeným názorem na film, který se pak těžko vyvrací.

Z dalších zajímavých informací jsou zmínky o tom, jak přistupovali k hraní – Hayden v době obsazení studoval, i když krátce, divadelní herectví, což mu paradoxně prý pomohlo v hraní před green screeny a blue screeny, protože byl zvyklý používat fantazii. Podobně tak Diego sdílí to, jak mu Star Wars ukázaly, že není pravda to, co se učil a na co byl zvyklý – buď je film nebo hra umělecky dobrá a jste na ni hrdí anebo je komerčně úspěšná, ale nikdy obojí zároveň – Star Wars Diegovi ukázaly, že jde obojí.

Haydenovi prý Star Wars velmi změnily život, hlavně v tom směru, že získal finanční nezávislost a mohl si pak volněji vybírat kde, jak, co chce hrát. Diegovi Star Wars život nezměnily, ale prý změnily jeho pohled na svět, na Star Wars a filmy. Hlavně již zmíněným způsobem, kdy mu ukázaly, že komerční úspěch a umělecká hodnota mohou jít ruku v ruce.

Vypíchnout z rozhovoru také stojí za to Diegovy zkušenosti producenta seriálu Andor. Oceňuje možnost být součástí celého, i před produkčního procesu, kdy ví, proč věci vypadají tak, jak vypadají, odehrávají se v prostředí, kde se odehrávají apod., což mu jako herci pak velmi pomáhá a je rád, když tyto informace může sdílet s ostatními herci a pomoci jim, aby tolik „netápali“, když jsou „vhozeni“ na plac.

Oba, jak Hayden, tak Diego se shodují, že být součástí Star Wars znamená být součástí něčeho většího, než jsou jen oni dva a jejich role, a je třeba si to uvědomit. Oba si prý velmi váží svých rolí a jsou rádi, že jsou toho součástí, obzvláště protože jsou také fanoušci. Stejně tak jsou rádi, že se dnes mohou podílet na seriálech, na projektech delší stopáže, které umožňují rozpracovat jejich postavy a příběhy jiným způsobem a v jiných formátech.

Celé více než půl hodinové video opravdu stojí za shlédnutí, protože je plné zajímavých informací a působí velmi přirozeně, upřímně a ačkoli by nejspíš nikoho z nás nenapadlo spojit do rozhovoru právě tyto dva herce, fungují spolu naprosto úchvatně a fanouškovství a herecká Star Wars sounáležitost z nich jen čiší.

Komentáře