CSWU
MENU
starwars
FB

Rozhovory s Johnem Boyegou a Daisy Ridley

09. 11. 2015 Přidal Jakub Berger komentářů

Minulý týden přinesl tři rozhovory s hlavními protagonisty chystané Epizody VII – Johnem Boyegou a Daisy Ridley, kde mluví nejen o svých rolích, ale i svých pohledech na Star Wars jako celek a mnoho dalšího.

Jako první přišel americký web The Hollywood Reporter, který vyzpovídal oba tyto herce.

 

JOHN BOYEGA

Pro některé herce, jako Harrisona Forda a Carrie Fisher, bylo hraní ve Star Wars skvělý katalyzátor v jejich kariéře. Pro jiné, jako Natalii Portman a Ewana McGregora, to nemělo žádný zásadní vliv. A další, jako Jakea Lloyda a Haydena Christensena, to málem zničilo. Vzal jsi to v potaz, než jsi do toho šel?

Nic z toho. Jde mi jen o příležitost. O příběh. Když se J.J. přihlásil jako režisér, chtěl jsem k němu přijít na casting. Byla to jen otázka, jestli na to mám nebo ne a očividně mám. Pro mě je to jenom o tom ujistit se, že film bude skvělý. Že moje postava (Finn) bude nejlepší, jak ji můžu zahrát. K tomu, že některé herce to shodilo a podobně, už je to hodně dlouho, kdy vyšel poslední Star Wars film. Nebyl jsem těmi riziky vystrašený. Jako herec chci prostě udělat skvělý kousek. A jako fanoušek také.

 

Jsem si jistý, že ve smlouvě máš uvedeno, jak odpovídat na tuto otázku, ale byl jsi jako dítě fanoušek Star Wars?

(směje se) Co by to bylo za smlouvu? Rozhodně. Jo, rozhodně jsem byl.

 

Přivedli tě k lásce ke Star Wars rodiče?

Ne. Mé rodiče Star Wars celkově moc nezaujaly. Zajímají se pouze o Epizodu VII. Dalo by se říct, že to vidí jako: „Ok, skvělé, ale ty v tom nejsi.“ Já jsem vždy byl fanoušek, obzvlášť expandovaného univerza jako komiksy, knihy, hry. Před svým obsazením do role jsem viděl všechny filmy. Věděl jsem přesně o čem Star Wars jsou.

 

Můžes nám říct něco málo o tom, jak jsi reagoval na scénář a hlavně tvou postavu? Kromě faktu, že je to Star Wars, co tě přimělo hrát ho (Finna)?

Myslím, že mě vždy zaujímaly postavy, které skončí úplně jinak, než začnou. Pro mě je nuda číst scénář, kde postava vždy ví, co má dělat. Ví, kdo je a má takový návod pro svůj život. Mám pocit, že takové postavy jsou určeny pro až moc perfektní příběh. Co mě vždy zajímalo, a co zajímalo spoustu lidí, jsou postavy, které takové nejsou. Finn není chlápek, kterého byste v tomto příběhu očekávali. Už jenom ten fakt, že je stormtrooper. Často nezabíháme do jejich minulosti nebo životů: jak žijí , jak byli rekrutováni – běžně toho opravdu o jejich minulosti moc nevidíme. Bylo to pro mě zajímavé mít tenhle druh postavy.

 

DAISY RIDLEY

Jak jsi si s Rey podobná nebo rozdílná?

Hlavní rozdíl je ten, že ona nemá rodinu a já ano. Jinak bych ale řekla, že jednáme podobně. Během filmu čelí mnoha výzvám a myslím, že na ně reaguje tak, jak by reagoval každý. Proto si myslím, že je tak univerzální a skvělá: je vystrašená, ale čelí tomu, čemu musí. A je odvážná a chytrá a vy vidíte celé její emocionální spektrum po celý film. Není superhrdinka. Je to normální holka vtažená do výjimečných okolností. Je to emocionální příběh o holce na cestě, ale je to mnohem víc než jen to.

 

Proč myslíš, že jsou Star Wars mezi lidmi tak oblíbené?

Vypráví to jednotlivé příběhy, ale celé je to mnohem větší než všechny dohromady. Není to Hanův příběh, není to Lukův příběh, není to Leiin příběh. Všichni mají příběhy, které se spojují dohromady. Ovlivňují ty ostatní a J.J. v tom pokračuje.

 

Všichni chtějí vědět, kdo jsou Reyini rodiče. Ty to víš?

Jo.

 

A bude divák vědět taky po zhlédnutí Epizody VII?

Otázky budou zodpovězeny, to rozhodně. Ta hlavní otázka bude zodpovězena.

 

Celý rozhovor si můžete v angličtině přečíst zde:  http://www.hollywoodreporter.com/features/next-gen-2015-new-star-836913

 

Ve stejný den se objevil druhý rozhovor na webu CNET, tentokrát ale jenom s Johnem Boyegou:

 

 

Co sis myslel, když jsi poprvé viděl Star Wars?

Poprvé jsem viděl Skrytou hrozbu, která byla docela dobrá. Díval jsem se doma a jediná věc, kterou jsem byl posedlý, byl Darth Maul. Černá a červená, jeho tvář mi naháněla husí kůži. Pamatuju si, že při sledování prequelů jsem nebyl moc zaujatý, ale pak jsem viděl původní trilogii a bylo to, „ohhh.“

 

Máš nějakou oblíbenou scénu ze všech filmů?

Tu scénu, kde Han Solo a Luke šli zachránit princeznu Leiu a jsou v kontrolní místnosti. Je tam moment, kdy Han mluví do interkomu a pak ho rozstřílí. Miluju tu scénu, je to vtipné.

 

Bez prozrazení zápletky – pokud nechceš – jaký byl tvůj oblíbený moment při práci na Star Wars?

Oblíbený moment pro mě byl v Abu Dhabi v poušti, v plné zbroji stormtroopera a stojící vedle havarovaného TIE Fighteru.

 

Celý rozhovor si můžete v angličtině přečíst zde:  http://features.cnet.com/the-new-face-of-star-wars/the-new-face-of-star-wars

 

Jako poslední přinesl rozhovor s Johnem Boyegou francouzský server premiere.fr:

 

Pojďme mluvit o bundě tvé postavy. Je vážně dobrá.

Děláš si srandu? Je super. Miluju ji.

 

Velcí filmoví hrdinové mají skvělé bundy. Šílený Max, Ryan Gosling…

Ta moje je pravý designový zázrak. Doufám, že se stane módním symbolem nové Star Wars generace. Ale ta bunda hraje taky důležitou roli v ději.

 

Co tím myslíš?

Hmm… Tahle bunda má tajemství. V traileru ji vidíme nosit Poa Damerona (Oscar Isaac).

 

Takže čí je? Tvoje nebo Oscara?

To nemůžu říct. Bože! Mohlo by to odhalit celou zápletku filmu!

 

Soudě podle trailerů, film vypadá dost pochmurně.

Je tam dost intenzivních scén, jistě. Ale je to také zábava, tak radostné a inspirující, jako předešlé filmy. Původní trilogie hodně sloužily jako předloha pro dosažení rovnováhy mezi humorem, akcí a dramatem.

 

Docela dobře reaguješ na rasistické útoky od lidí, kteří říkají, že stormtrooper nemůže být černý. Ale jak jsi reagoval ze začátku?

Bez hněvu, bez smutku. Hlavně se mi líbilo, že mě spousta fanoušků podporovala. Držíte se pozitivních reakcí a promýšlíte opatrně, jak reagovat na hatery. Nejlepší bylo jim říct, že film si stejně užijou.

 

Je Kylo nový Darth Vader?

Je velmi zlý, stejně jako Vader. Ale jsou na jiné úrovni zla. Stejnějako Phasma (Gwendoline Christie) a Snoke (Andy Serkis)… Všichni hrají důležitou roli.

 

Celý rozhovor si můžete ve francouzštině přečíst zde:  http://www.premiere.fr/Cinema/News-Cinema/John-Boyega-Le-premier-Star-Wars-que-je-vais-voir-au-cinema-je-joue-dedans

 

Komentáře