CSWU
MENU
starwars
FB

Solo: Star Wars Story – oficiální trailer

10. 04. 2018 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Do premiéry druhého spin-offu Star Wars zbývají necelé dva měsíce, a proto Lucasfilm včera uvolnil oficiální plnohodnotný trailer na tento film. Aby vám z něj nic neuniklo, přinášíme vám rozbor.

Začínáme pohledem na město na industriální planetě, které je dle rozestavěného imperiálního hvězdného destruktoru na obloze pravděpodobně Corellia, přesto se však zdá jakási více ošumělá, než jak jsme ji občas vídali v Legends. Vidíme záběr na ulici, v níž se ohřívají bezdomovci, kolem nichž prochází Han (Alden Ehrenreich) a následně záběr na Hanovu tvář, kterou známe již z teaseru.

Následně vidíme záběr na planetu s písečnou pláží, kde stojí gang Oblačných jezdců vedených tajemnou osobou známou jako Enfys Nest. Rovněž Oblačné jezdce známe z Legends a sice ze starých marvelovských komiksů z konce 70. let minulého století. Zdá se však, že s nimi krom jména (a toho, že také látají na swoopech) nemají nic moc společného (což je spíše dobře). Han se Oblačným jezdcům postaví čelem ve správném westernovém soubojovém stylu spojeném s rychlým tasením pistole (zde samozřejmě té blasterové). Dále je zde záběr na z teaseru známé hráčské doupě, kde hraje známá karetní hra sabacc, kam Han přichází a požádá o místo u stolu, u něhož sedí i Lando Calrissian (Donald Glover). Následuje pohled na Hana a Chewbaccu (Jonas Suotamo), jak zřejmě poprvé obdivují Landovu loď Millennium Falcon.

p754980.jpg

V dalších záběrech vidíme již dříve viděnou party v sídle zločineckého šéfa Drydena Vose (Paul Bettany). Tam se Han setkává se svou dávnou známou z Corellie jménem Qi’ra (Emilia Clarke). Opět záběr na písečnou planetu, kde jdou Han a Qi’ra a za nimi s těžkým nákladem Chewie. Na též planetě se na písečném prostranství s kamennými věžičkami ptá Tobias Beckett (Woody Harrelson) Hana, zda se k němu chce přidat v jistém kšeftu pro velkého gangstera. Následně vidíme Drydena Vose, jehož jinak celkem lidské rysy v obličeji překrývají mohutné rýhy, které dávají znát, že nejde o člověka. Dále vidíme Hana v jeho spídru na Corellii a také to, jak ve vojenské uniformě Beckettovi říká, že je řidič i letec, což dokazuje další scéna z vlakové loupeže na zasněženém Vandoru, kdy se střetne s již dříve zmíněným swoopařským gangem Oblačných jezdců. Při posezení u ohně pak vidíme Val (Thandie Newton) a Becketta, který dá Hanovi jeho pověstný těžký blaster DL-44.

Dále je zde záběr na Hana a Chewbaccu, jak vcházejí i s Qi’rou do jistého objektu (také na Vandoru), pravděpodobně aby tam nalezli pašeráka Landa Calrissiana, který má rychlou loď. Záběry se opět přesouvají do hráčského doupěte. Ve stejném prostoru je i Landova droidí kopilotka L3-37 (Phoebe Waller-Bridge), která si zjevně nebere servítky a není jí cizí ani fyzické násilí. Dále vidíme Hana, jak se prochází uvnitř Millennium Falconu, který je nyní vybaven a upraven, aby vyhovoval Landovu životnímu stylu. Následně Beckett přidává varování, že Han může sklouznout na dráhu zločinu již napořád. Posléze Falcon startuje a v kokpitu je s Landem a L3 i Han.

V další části traileru jsou scény z vlakové loupeže, kdy imperiální nákladní oboustranný vlak nazývaný transportex (v originále conveyex) střeží stormtroopeři vybavení magnetickými botami (jde o tzv. horské vojáky – range troopers). Dále vidíme Falcon přilétat k neznámé planetě se žlutou barvou, výsadek imperiálního kráčejícího kolosu AT-DT, shledání Chewbaccy a jiného Wookieeho a známý průlet mezi ostnatými chapadly známými z teaseru. Při toto průletu se však Falconu drží i imperiální lodě, zvláště pak nový typ dvojmodulové stíhačky TIE. Dozvídáme se rovněž, že Chewbaccovi je zde 190 let, což při uvážení dalších kanonických zdrojů z doby okolo bitvy u Yavinu, které tvrdily, že je Chewiemu 200 let, znamená, že se náš příběh se odehrává zhruba 10 let před Epizodou IV.

p478895.jpg

Opět vidíme průlet nad planetou s písečnou pláží a velmi efektně vypadající Drydenovy oboustranné dýky s otvory pro prsty a také energetickými vlákny podél ostří, které jsou podobná jako zbraně pretoriánů v Epizodě VIII. Také je vidět scéna z bitvy někde v bahnitém prostředí (patrně na planetě Mimban, která je jednou z nejstarších planet představených v Legends), Chewieho, Qi’ru a L3 v boji patrně ve známých dolech na narkotické koření na Kesselu. Úplně poslední sekvence záběrů je věnována napínavému momentu při scéně z vlakové loupeže.

Film Solo: Star Wars Story má u nás premiéru 24. května 2018.

Komentáře