CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

04. 12. 2015 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Fanoušci Hvězdných válek se letos v prosinci nesetkají pouze v kinosálech! Pražské Rudolfinum bude 22. prosince hostit ojedinělý koncertní projekt s názvem STAR WARS: a musical show. Jedná se o koncert orchestrální hudby z šesti dosud uvedených epizod. Hudbu doplní také speciální vizuální efekty, takzvaný videomapping.

„Přemýšleli jsme, jak oslavit premiéru nového Star Wars filmu, který v prosinci přijde do kin, a napadlo nás přivést k životu koncertní show, ve které hudbu oscarového skladatele Johna Williamse doplní speciální projekce,“ řekl Nikola Bojčev, ředitel pořádajícího festivalu Film Music Prague.

Chystaný videomapping má za cíl umocnit hudební zážitek diváků. Projekce nezahrnou scény z natočených filmů, ale zcela nové animace, speciálně připravené pro každou skladbu koncertní show.

V Dvořákově síni Rudolfina vystoupí PKF – Prague Philharmonia a Kühnův smíšený sbor pod vedením britského dirigenta Jamese Shearmana. „V programu nechybí nejpopulárnější skladby jako Imperial March nebo Cantina Band. Myslím, že se nám podařilo sestavit program, který nabídne správnou dávku akce, napětí i humoru,“ dodal Bojčev.

Podrobnosti o chystaném koncertu „STAR WARS: a musical show“, který bude 22. prosince v pražském Rudolfinu, najdete na webových stránkách www.filmmusicprague.com. Vstupenky jsou již v prodeji.

Komentáře