CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Co nás čeká ve finále seriálu Star Wars Povstalci?

03. 09. 2017 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Na veletrhu Fan Expo Canada v Torontu vystoupil v rámci prezentace čtvrté sezóny seriálu Star Wars Povstalci výkonný producent Dave Filoni a herci Vanessa Marshall (Hera Syndulla) a Taylor Gray (Ezra Bridger). Kromě zopakování již dříve řečených fakt se dostalo i na několik zbrusu nových informací a hlavně na nový trailer, který jich také pár prozradil. Nový trailer na čtvrtou řadu Povstalců můžete zhlédnout zde:

V následujících bodech přinášíme shrnutí klíčových informací o této poslední sezóně seriálu:

  • Širší Povstání –  Třetí sezóna nám konečně ukázala tu „starou dobrou“ Povstaleckou alianci. Svůj debut si zde po Bailu Organovi odbyla i nejvyšší velitelka Mon Mothma i „černá ovce rodiny“ Saw Gerrera. Oba posledně jmenovaní se objeví i ve čtvrté řadě, přičemž zřejmě uvidíme i onu roztržku, která Gerreru (mezitím v novém modelu bližším jeho vzhledu v Rogue One) přiměje opustit řady Aliance a založit si vlastní partyzánskou skupinu (jeden z pozdějších tognathských pobočníků, „Dvě trubky“, se také objeví) na měsíci Jedha, což, jak víme, je stav, v němž ho zastihujeme ve filmu Rogue One. Hlasy těchto postav opět dodají jejich filmoví představitelé, tedy Genevieve O'Reilly a Forest Whitaker. V souvislosti se Sawem Gerrerou víme, že bude pokračovat ve svém vyšetřování okolo záhadné imperiální superzbraně. V teaseru jej vidíme u obrovského krystalu Kyber.

capture_04162017_015233.jpg

  • Yavin – Konec třetí sezóny znamenal konec povstalecké „Chopperovy základny“ na Atollonu. Nové působiště Přízraků z lodě Stín je jasné. Jak víme, hlavní základnou by v této době měl být stále Dantooine, ovšem notoricky známá lokace je především měsíc Yavin 4, kam se naše posádka vydá. Na základně v massassiském chrámu je uvítá bývalý agent ISB, Alexsandr Kallus (s novým modelem postavy, mluví stále David Oyelowo).  

capture_04162017_020448.jpg

  • Mandaloriané – klíčovým motivem třetí sezóny byl příběh Sabine Wren, která se rozhodla postavit čelem ke svému mandalorianskému odkazu a za pomoci Temného meče rodu Vizsla se zapojila do dění v rodném sektoru s cílem sjednotit soupeřivé klany. Na planetu Mandalore (která je blokádou kompletně odstřižená od okolní galaxie) zavítáme v dílu nazvaném Heroes of Mandalore. Konečně se také objeví již dlouho slibovaná válečnice Bo-Katan Kryze (mluví ji Katee Sackhoff), dobře známá ze seriálu Klonové války. Klíčovým motivem bude také vysvětlení pravého důvodu, proč se Sabine rozhodla svůj svět opustit. Uvidíme její vynález, který Impérium použilo proti jejím lidem. Nový trailer nám také ukazuje nový zajímavý typ kráčejícího kolosu s elektrickým útokem.  

bo-katan-rebels-season-4-1024x577.jpgcapture_09032017_133809.jpg

  • Stíhačky – Jednou z nejvíce ikonických lodí ve Star Wars je bezesporu stíhačka X-wing. Ta se, jako zlatý hřeb večera, dostane do rukou rebelů až po A-wingu, novém B-wingu a obstarožním Y-wingu. Při té příležitosti vidíme i Heru Syndullu v nové červené letecké kombinéze. Navíc uvidíme i U-wing z filmu Rogue One, který bude nejspíš používat Saw.

xwings-rebels-season-4-tall-1536x864.jpg

  • Lothal – Návrat na Lothal za účelem zničení tamní imperiální továrny na experimentální stíhačky TIE Defender byl v plánu již na konci minulé řady, leč jistý chisský imperiální velkoadmirál se postaral o to, aby byla odložena. No a tentokrát se na planetu skutečně vypravíme, a to i v utajení, které podniknou Hera a Zeb.

 

  • Thrawn – Nejgeniálnější stratég v řadách imperiálních velitelů neřekl své poslední slovo ve snaze vyhladit povstalce z tváře galaxie. Ani tentokrát na to nebude sám. Kromě jeho elitních umrlčích vojáků (death troopers známí z Rogue One) uvidíme jeho osobního noghrijského strážce Rukha, který byl nepřímo zmíněn v minulé sezóně a který je známý hlavně čtenářům proslulé Thrawnovy trilogie (z kontinuity nekanonických Star Wars Legends). Není bez zajímavosti, že roli Rukha nedostal nikdo jiný než herec Warwick Davis. Z nového traileru víme, že jeho úkolem bude zajmout Heru Syndullu.

capture_04162017_020010.jpg

  • Tarkin a Krennic - Umrlčí vojáci a Saw Gerrera nejsou to jediné, co Povstalce spojuje s filmem Rogue One. Dle nového traileru uvidíme i něco z rivality mezi oběma klíčovými postavami za Hvězdou smrti. Kromě návratu velkomoffa Tarkina se můžeme těšit i minimálně na zmínky o Orsonu Krennicovi, řediteli divize vývoje pokročilých zbraní Impéria a projektu s krycím názvem Hvězdička.

 capture_09032017_133913.jpg

  • Elektrobiče - V novém traileru je také k vidění zbraň, která připomíná světelný bič známý z Legends, ale s největší pravděpodobností se jedná o elektrobič, které používali zygerrianští otrokáři ve čtvrté řadě seriálu Klonové války.

capture_09032017_142025.jpg

  • Ztracení velitelé – Zatímco kapitán Rex je v seriálu od začátku druhé řady velice často, po jeho dvou klonovaných společnících, Wolffovi a Gregorovi, se od událostí na Seelosu jakoby slehla zem. Tedy až do teď. Výkonný producent seriálu, Dave Filoni potvrdil, že se na tyto dvě postavy dostane právě ve čtvrté sezóně. S tím souvisí i nový model Rexe, který svým maskovacím oblečením připomíná více postavu starého povstaleckého vojáka na Endoru ve filmové Epizodě VI. Je možné, že se tyto dvě postavy časem označí za jednu a tutéž (byť postava z Epizody VI se v Legends jmenovala Nik Sant).

 capture_04162017_015733.jpg

  • Konečně vlci – Výkonný producent seriálu, Dave Filoni je známý svým obdivem k vlkům. Ví se, že se v průběhu let už častokrát snažil do Klonových válek i do Povstalců nějaké „skutečné“ propašovat. Povedlo se mu to tedy až v poslední sezóně aktuálního seriálu, kdy v trailerech vidíme obrovské bílé loth-vlky (jako loth-krysy a loth-kočky). Dle Filoniho jsou tato zvířata něčím mystickým a podobným entitě jménem Bendu, který byl zosobněním rovnováhy mezi světlou a temnou stranou Síly. Zda má toto zvíře co do činění s tím, že bylo potvrzeno, že Ahsoka Tano žije, se můžeme zatím pouze dohadovat.

capture_04162017_020518.jpg

Čtvrtá sezóna seriálu Star Wars Povstalci má premiéru 16. října 2017.

Komentáře