CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Star Wars: Uprising

05. 06. 2015 Přidal CSWU komentářů

Bitva o Endor skončila, Císař je mrtev! A co dál? Přesně na tuto otázku nám odpoví (alespoň částečně) nově oznámená hra Star Wars: Uprising!

O samotném ději není mnoho známo, ale na základě střípků informací a oficiálního traileru se můžeme těšit na nemalé boje proti Galaktickému Impériu v sektoru Anoat (lokace jako Hoth, Bespin, Burnin Konn, atd.). Na druhou stranu vývojáři alespoň odhalili identity tří klíčových postav.

Díky své mohutné zbroji (nápadně připomínající kombinaci Vaderovy zbroje a zbroje Space Marines z Warhammer 40k) je jednou z nejvýraznějších postav bezesporu Commander Bragh. Tento nebojácný vůdce elitní skupiny vojáků Purge Troopers (zda se bude jednat o koncept Dark Troopers není známo) má za cíl jediné – kompletní vyhlazení Povstalecké aliance. Jedním z jeho mnoha protivníků bude Riley, mladá hendikepovaná špionka a zlodějka. Trio uzavírá tajemná sadistická nájemná vražedkyně Deathstick.

Podle oficiálních oznámeních, bude Star Wars: Uprising klasická RPG hra, kde si vytvoříme vlastní postavu, budeme s ní podnikat mise, upravovat své vybavení, inventář, schopnosti. Můžeme se tak těšit na stovky schopností a stovky předmětů, které nám pomůžou se stát např. pašerákem, nájemným lovcem, gamblerem, diplomatem a nebo čímkoli jiným. Fantazii se údajně meze klást nebudou.

Bohužel se nemůžeme těšit na to, že si tuto hru zahrajeme na PC či konzolích aktuální generace. Star Wars: Uprising je totiž hra určená pro mobilní zařízení. Přesné datum vydání není známé, ale během následujících týdnů má začít veřejné beta testování a oficiální vypuštění má proběhnout na podzim letošního roku. Cena známá taktéž není, ale předpokládá se, že stejně jako většina produktů od Kabam, tak i Star Wars: Uprising bude založena na free-to-play modelu.

Na samotný závěr je potřeba říci, že posazení děje těsně po událostech Star Wars: Epizody VI je poměrně překvapivý tah. Vývojářská společnost Kabam, která s The Walt Disney Company nespolupracuje poprvé (např. Marvel Contest of Champions), se celosvětově postarala pořádný poprask. Knižní iniciativa Journey to Star Wars: The Force Awakens očividně nebude jediným projektem, který bude mít za cíl vyplnit časovou mezeru mezi Star Wars: Epizodou VI a chystanou Star Wars: Epizodou VII.

 

Komentáře