CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Světová premiéra Star Wars: Síla se probouzí

15. 12. 2015 Přidal Jakub Berger komentářů

V pondělí v noci zažil Hollywood premiéru, jako nikdy předtím. Disney a Lucasfilm pořádali návrat do předaleké galaxie hned ve třech kinech na Hollywood Boulevard: Kino Dolby, TLC čínské kino a kino El Capitan, kde dorazilo více než pět tisíc lidí. Vše doprovázely bezpečnostní opatření údajně přísnější než na Oscarech. Nasazeny byly stovky policistů, kteří každého kontrolovali detektory kovů a „zabavovali“ veškerá elektronická zařízení a oblast kolem kin byla již několik dní předem uzavřená. Celou ulicí se táhl dlouhý, bílý stan, kolem kterého procházeli hosté a kde se mohli podívat na nejrůznější dekorace od stormtrooperů až po LEGO sochy hlavních postav. Uvnitř stanu byl také červený koberec, po kterém se prošly všechny hvězdy filmu.

V kině Dolby poté promluvil výkonný ředitel společnosti Walt Disney Bob Iger. Ze všeho nejdříve poděkoval Georgi Lucasovi, který seděl v publiku vedle svého dobrého přítele Stevena Spielberga. Lucas, přestože nic neřekl, obdržel od publika, čítajícího několik stovek lidí, ovace ve stoje. K Igerovi se poté připojili prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy a režisér J. J. Abrams, který projevil svou vděčnost za možnost režírovat Star Wars. Nakonec na pódium pozval kompletní obsazení filmu včetně Johna Williamse a Lawrence Kasdana.

Po promítání mělo osazenstvo možnost podívat se do stanu, kde se konala tematická párty. Na celé akci se také objevilo spoustu známých osobností. Kromě již zmiňovaného Stevena Spielberga to byli např. prezident studia Marvel Kevin Feige, hudební producent Quincy Jones, šéf studia Pixar John Lasseter nebo režisér Michael Bay. A ačkoli na film zatím platí mediální embargo, objevilo se již několik krátkých recenzí jako: „Buďte v klidu, Star Wars: Síla se probouzí jsou stoprocentní Hvězdné války,“ nebo „Miluju to! Je to fantastická jízda plná skvělých emocí a podívané.“ V České republice se premiéry můžeme dočkat již v noci ze středy 16. na čtvrtek 17. prosince.

Komentáře