CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Ultimátní notebook pro fanoušky Star Wars od HP

08. 10. 2015 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Společnost HP včera na speciální Star Wars párty na tiskové konferenci v Barceloně představila nový notebook určený přímo pro fanoušky Hvězdných válek. Notebook HP Star Wars Special Edition je designově velmi povedený kousek, kdy hlavní inspirací pro design jsou motivy Galaktického impéria. Nevychází tedy čistě z nových reálií představených v sequelové trilogii, ale je řekněme zaměřen na celou filmovou ságu Star Wars (hlavně původní trilogii), což je jedině dobře.

Designově se za mě jednoznačně povedl. Má na sobě „bitevní šrámy“, na kloubu nápis „Galactic Empire“ hvězdnoválečným písmem Aurebesh a obrázky stormtrooperů pod klávesnicí. Touchpad je navíc v designu zaměřovacího systému stíhačky X-wing a příslušnost k temné straně Síly připomíná i červené podsvícení klávesnice. Zvlášť k němu jde dokoupit i speciální pouzdro s motivem stormtroopera.

Notebook je dodáván ve standardní velikosti, tj. 15,6 palců s Full HD displejem. Procesor je buď Intel Core i5 nebo i7, operační paměť 12 GB RAM (česká edice pouze 8 GB) a má klasický plotnový pevný disk o kapacitě 2 TB (česká edice pouze 1 TB). Co však na notebooku příliš neoslní, je pouze průměrný grafický výkon (je možné si vybrat mezi integrovanou grafikou Intel HD Graphics 520 a dedikovanou kartou NVIDIA GeForce 940M). Má i volitelnou DVD mechaniku a pochopitelně je dodáván s Windows 10.

Mimo vlastního designu je na notebooku zajímavý především speciální Star Wars obsah, který z něho činí téměř sběratelskou povinnost. Jde o Star Wars motivy a zvuky pro Windows, přičemž jsou k dispozici tapety s obrázky planet, zvuky R2-D2 nebo světelného meče, ikona Koše jako Hvězda smrti, nebo předinstalovaný font písma Aurebesh.

Kromě toho notebook obsahuje i obsáhlé Star Wars galerie, nazvané Command Center (bude přímo na ploše), kde na nás čeká více než 1 100 obrázků, které pokrývají 40 let historie Hvězdných válek. Mezi ně patří například speciální fotografie a obrázky ze zákulisí, storyboardy, artworky, klasické fotografie, návrhy kostýmů a scén anebo výběr ze zvukových nahrávek.  V sekci Collections si bude možné prohlédnout původní filmové plakáty a v sekce Concept Art nás seznámí s průběhem tvorby filmů, včetně raných verzí postav, kostýmů a scén. Kategorie Illustrated Art pak oslavuje univerzum Hvězdných válek různými díly, od černobílých obrázků až po ukázky kresby v komiksech (obsahuje i přístup k prvnímu číslu Star Wars komiksů od Marvelu a úryvky z e-booků).

Notebook HP Star Wars Special Edition bude v Česku dostupný od poloviny listopadu. Celkem příznivá cena notebooku začíná na 19 900 Kč a pouzdro lze zakoupit za 559 Kč. Ač se tedy nejedná o žádný supervýkonný herní notebook (ve variantě prodávané u nás už vůbec ne), své kvality určitě má a HP dokázalo dobře zúročit náladu před premiérou Epizody VII. Pro běžného uživatele, který je zároveň i velkým fanouškem Star Wars, je tento stroj velmi dobrou volbou. Půjdete do něj? Napište nám do diskuze, co si o něm myslíte.

***

Aktualizováno 8. 10. 2015: Společnost HP odhalila detaily ohledně české dostupnosti notebooku, který u nás bude k mání ve verzi s ještě nižším výkonem.

Komentáře