CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Video z natáčení sedmých Star Wars odhaleno na Comic-Conu!

12. 07. 2015 Přidal Pavel Klimeš komentářů

Na Comic-Conu v San Diegu bylo poodhaleno zase několik informací o tajemstvím opředeném filmu Star Wars: Síla se probouzí včetně dechberoucího videa z natáčení.

Tajnůstkářství Lucasfilmu a režiséra J. J. Abramse okolo začátku jejich hrdinného tažení kiny v průběhu příštích pěti let je už pověstné. Dokonce ani pár měsíců před premiérou nemáme nejmenší tušení, o co v Epizodě VII vlastně jde. Pouze útržky ve spojitosti s několika představenými postavami a hromadu spekulací. Proto se zraky všech upínají k těm několika významným událostem, při nichž se opona tajemství zase o něco více poodhalí.

Největší novinkou je první odhalení role, kterou bude ve filmu mít Domhnall Gleeson. Zrzavého mladíka uvidíme jako představitele Prvního řádu (nástupce Impéria), generála Huxe, který bude mít na povel základnu Starkiller. Pokud dumáte nad podivným jménem, tak jde o příjmení, které měl podle rané verze scénáře Epizody IV mít Luke Skywalker, načež jméno přešlo na Lukova kamaráda z dětství a později se tímto krycím jménem označoval tajný učedník Dartha Vadera z her Star Wars: The Force Unleashed. Generál Hux má prý být jednoznačně zápornou postavou.

Vůbec poprvé byla oficiálně potvrzena role, kterou má ve filmu Adam Driver. Samozřejmě již nějaký čas víme, že jeho postavou je „sithsky“ působící bojovník Kylo Ren s podivným světelným mečem se záštitou, známý z obou teaserů. Zajímavé je tvrzení, že Ren není a priori zlá postava, spíš sobecká a přesvědčená o své pravdě.

Lucasfilm si dává rovněž velice záležet na tom, abychom věděli, že Epizoda VII se vrací ke klasickým zvláštním vizuálním efektům s využitím reálných kostýmů, rekvizit a kulis, namísto spoléhání na počítačem generovanou grafiku. V souvislosti s tím byla pojmenována postava podivného cizince s nůší plnou ještě podivnějších zvířat, který prošel kolem Abramse ve videu oznamující charitativní iniciativu Force for Change. Jeho jméno je Bobbajo. V „komparzu“ se rovněž objeví Simon Pegg. Video z natáčení si můžete prohlédnout pod článkem.

Pokud se týče dalšího připravovaného snímku Rogue One ze série Star Wars Anthology, tak se nám z úst prezidentky Lucasfilmu, Kathleen Kennedy dostalo ujištění, že natáčení začíná za tři týdny. Film režiséra Garetha Edwardse bude pojednávat o tom, jak Povstalecká aliance ukořistí plány imperiální vesmírné stanice jménem Hvězda smrti.

Film Star Wars: Síla se probouzí uvidíme v českých kinech 17. prosince 2015.

 

(Článek vyšel rovněž na portálu Filmserver.cz.)

Komentáře