CSWU
MENU
starwars
FB INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Zemřel Ray Stevenson

23. 05. 2023 Přidal CSWU komentářů

Filmový svět pláče. Ve věku pouhých 58 let zemřel irský herec Ray Stevenson, známý ze seriálů Řím, Vikingové nebo Dexter, a také z filmů Král Artuš či z marvelovek o Thorovi. Fanouškům Star Wars byl známý z animovaných seriálů Star Wars: Povstalci a Star Wars: Klonové války, kde propůjčil svůj hlas Mandalorianovi Garu Saxonovi. V srpnu se ale měl představit na Disney+ v novém seriálu Ahsoka. Tam mu byla svěřena prozatím role Baylana Skolla, podle některých zdrojů bývalého rytíře Jedi a přeživšího rozkazu 66, jenž je věrný Grand Admirálu Thrawnovi. Již podle traileru bylo jasné, že to bude postava nadmíru zajímavá…

 CSWU INSTAGRAM kopie2.jpg CSWU INSTAGRAM kopie3.jpg CSWU INSTAGRAM kopie4.jpg

Stevensonovo úmrtí potvrdila americká společnost Viewpoint, která Stevensona zastupovala, další informace však neuvedla. Stejně tak dosud nebyla zveřejněna ani příčina jeho nečekané smrti, BBC však uvádí, že byl hospitalizován během natáčení na italském ostrově Ischia, kde pracoval na akčním filmu Cassino in Ischia. Tam mu byla svěřena hlavní role. Stevenson naposledy vydechnul 22. května, jen několik málo dní před svými 59. narozeninami. Ty měl oslavit ve čtvrtek 25. května… Zda bude natáčení probíhat i bez Stevensona, to prozatím rovněž není známo, aktuálně je prý ale výroba filmu pozastavena.

Zesnulému herci na sociálních sítích vzdali hold jeho kolegové. Herečka Rosario Dawson, která se po Stevensonově boku objeví v seriálu Ahsoka coby představitelka oblíbené Togruty se dvěma světlenými meči, na instagramu napsala, že Stevenson byl "velký muž", jehož smrt ji "šokovala". Rovněž sdílela tři fotografie ze zákulisí, z nichž bylo jasně patrné, že se na place všichni skvěle bavili. "Nedostává se mi slov... Jen jsem chtěla zapamatovat tyto okamžiky a podělit se o tvůj vždy připravený a přítomný úsměv. Miluji tě navždy. Tvou rodinu chovám ve svém srdci," uvedla u rozesmátých selfíček.

Komentáře